En Sıcak Konular

Arınç'tan Sezer'e sert yanıt!

0 0 0000 00:00 tsi
Arınç'tan Sezer'e sert yanıt! TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Sezer'in Harp Akademileri'nde yaptığı çok sert açıklamalara aynı sertlikte yanıt verdi. Rejim tehdit altında laflarını insafsızlıkla suçlayan Arınç bakın nasıl manşet attı!

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ''siyasal rejimin tehdit altında'' olduğuna ilişkin açıklamalarını değerlendirirken, ''İsterseniz bu konuyla ilgili olarak sadece bir gazetemizin manşetini söyleyeyim: "Kışlada veda nutku'' dedi.

TBMM'nin açılışının 87. yıl dönümü ve Milli Egemenlik Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ''87. Yıl Milli Egemenlik Koşusu''nda dereceye girenlere ödülleri, Meclis'te törenle verildi.

Arınç, ödül törenin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Sayın Sezer'in bir takım açıklamaları oldu Harp Akademilerinde'' demesi üzerine Arınç, ''Hangi Sezer'in'' diye sordu. Aynı gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Sezer'in'' karşılığını vermesi üzerine Bülent Arınç, ''İki tane var da onun için soruyorum'' dedi.

TBMM Başkanı Arınç, ''Sayın Cumhurbaşkanı, rejiminin tehlike altında olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içten ve dıştan hiç bu kadar tehdit edilmediği, laikliğinin de çok tartışıldığını söylüyor. Siz, bu görüşlere katılıyor musunuz?'' sorusuna, ''İsterseniz bu konuyla ilgili olarak sadece bir gazetemizin manşetini söyleyeyim: Kışlada veda nutku'' karşılığını verdi.

MECLİS'İN ÜYELERİ GERİCİLİKLE SUÇLANIYOR

Meclis Başkanı Arınç, vefatının 14. yılında Turgut Özal Ödülleri'nin sahiplerine verildiği törene de katıldı.  TURGUT ÖZAL DEMOKRASİ ÖDÜLÜ TBMM' ye verilirken ödülü TBMM adına alan Bülent Arınç şöyle konuştu:

"Türkiye'yi kırk yılda başaramadığı AB üyelik müzakerelerine başlatan son elli yılın en demokratik değişimini gerçekleştiren ülkeyi tıpkı Özal gibi yenilikçi reformcu ve değişimden yana Meclis'in üyeleri gericilikle suçlanıyor. Bu reformları gerçekleştirirken birileri rejim hiç bu kadar tehlike altında olmamıştır diyor. Bu ne kadar insaftan yoksun bir iddiadır. Evet Meclis'imiz köhnemiş sistemleri değiştiriyor. Bu meclis milletin sesinden başka kimsenin sesini dinlememeye yeminlidir. İradesini kimseyle paylaşmaz ve kimsenin telkin ve müdehalelerini kabul etmez. Eğer bunlar yüzünden rejim tehlikedeyse başkalarının rejim tarifinde bir sorun vardır, ancak gerçek şudur rejimimiz tehlikede değildir. Ama statükocuların gücünün tehlikede olduğu mutlaktır."



Bu haber 276 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs