En Sıcak Konular

Özal'ı kim öldürdü?

0 0 0000 00:00 tsi
Özal'ı kim öldürdü? Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 14. yılında düzenlenen panelle anıldı. Panelde konuşan işadamı Zeynel Abidin Erdem, ilginç bir iddia ortaya attı. Erdem'e göre Özal'ın bir hayali vardı ve ölümüne o hayal neden oldu.

Özal'ın son Orta Asya gezisinde 'Türk birliği' kurulması için protokol imzaladığını belirten Erdem, bazı güçlerinse bunu önlemek için Özal'ı öldürdüğünü söyledi. 10 yıl basın müşavirliğini yürüten Can Pulak ise Özal'ı şöyle anlattı: "O, cübbesiz bir hizmet ve sevgi profesörüydü, bir gönül mimarıydı."

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin Ankara TOBB Üniversitesi'nde düzenlediği panelde, dernek başkanı Emin Başer, Prof. Dr. İhsan Dağı, işadamı Zeynel Abidin Erdem, Prof. Dr. Metin Lokmanhekim ve Can Pulak konuştu. Özal'ın yakın arkadaşlarından Zeynel Abidin Erdem, hatıralarını anlatırken, ölümüyle ilgili çarpıcı bir iddiayı dile getirdi. Özal'ın 'Türk birliği' kurma çalışmaları içinde olduğunu söyleyen Erdem, "Son Orta Asya seyahatinde bu yönde önemli bir protokole imza atmıştı. Onun kuracağı birlikten ürken bazı güçler buna fırsat vermeden Özal'ı öldürdü." dedi. Erdem'in anlattığına göre, Özal, 1990'da Saddam'ın Kuveyt'i işgalini Amerikan istihbaratından önce Başkan Bush'a bildirdi. ABD Başkanı bu bilgi karşısında şaşkınlığını şöyle ifade etti: "Turgut, benimle dalga mı geçiyorsun? Böyle bir şey olsa CIA günler öncesinden bana bildirirdi!"

Özal'ın ABD'den getirtip hem kendisine başdanışman yaptığı hem de F-16 projesinin başına geçirdiği Prof. Dr. Metin Lokmanhekim, Özal'ı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Teknoloji transferiyle ilgili bir anısını aktaran Lokmanhekim şöyle devam etti: "F-16 projesinde Amerikalılar, bilgisayar sistemlerini bize vermek istemiyordu. Bunun üzerine Özal, bize 'Gidin İsrail'le anlaşın' dedi. Sonuçta İsrail'le anlaştık. ABD'liler bize bir faks geçti, 'Yarına kadar bize cevap vermezseniz uçaklarınıza bilgisayar sistemi takmayacağız' diye. Özal da buna cevap olarak, 'Teşekkür ederiz, sizin sisteminize ihtiyacımız yok' diye bir faks geçti."

Can Pulak'a göre basının Özal'a saldırmasının tek sebebi paraydı. Pulak'ın "İlk kez açıklıyorum." dediği bir hatırası şöyle: "Özal, borcu bulunan basın kuruluşlarına kredi verilmesini engelleyen bir düzenleme yaptı. Basın patronları bundan hiç hoşnut olmadı. Özal, patronlarla Harbiye Orduevi'nde bir uzlaşma toplantısı yaptı. Toplantıda karşılıklı sert restleşmeler yaşandı. Patronlar Özal'ı tehdit etti, o da 'İnceldiği yerden kopsun' dedi, geri adım atmadı. Sonuçta saldırılar başladı."

ZAMAN



Bu haber 3,713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs