En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu yeniden genel başkan

0 0 0000 00:00 tsi
Yazıcıoğlu yeniden genel başkan BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi. Kongreye tek aday giren Yazıcıoğlu, geçerli 818 oyun tamamı aldı. Partinin yeni yönetiminde kimler var? 

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yapılan seçimle BBP Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi. Tek aday olarak kongreye giren Muhsin Yazıcıoğlu, geçerli 818 oyun tamamı alarak yeniden genel başkanlığı seçildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’na saat 10;15 sıralarında gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yapılan seçimle BBP Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi. Yazıcıoğlu için salonda yapılan sevgi gösterileri durmak bilmedi.

Yazıcıoğlu’nun salonu girişinde partililerin bir kısmının “bozkurt” bir kısmının ise işaret parmağını yukarı kaldırarak, “Başbakan Muhsin”, “Durma ilerle Alperenlerin seninle” sloganları atması dikkat çekti. Yazıcıoğlu, daha sonra salonu bir baştan bir başa dolaşarak partilileri selamladı ve arkasında protokolde kendine ayrılan yere oturdu.

Protokolde, önceki gün BBP’ye katılan korgeneral Hasan Kundakçı’da ile geçtiğimiz hafta içinde MHP’den istifa ederek BBP’ye katılan eski Devlet Bakanlarından Ramazan Mirzaoğlu ile Abdulhaluk Çay’da vardı. Geçtiğimiz aylarda yine MHP’den ayrılarak BBP’ye geçen eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek’in yanı sıra eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz’de yer aldı.

BBP Genel Başkanlığına Muhsin Yazıcıoğlu yeniden seçildi. BBP 2. Olağanüstü Genel Kurultayı'ndaki seçimlerde, 821 delege oy kullandı. Seçime tek aday olarak giren Yazıcıoğlu, geçerli 818 oyun tamamını alarak genel başkanlığa seçilirken, 3 oy geçersiz sayıldı.

Salona asılan pankartlarda, son günlerdeki gündemdeki tüm konulara gönderme yapılığı görüldü. Mesut Barzani’nin. “Türkiye, Kerkük’e karışırsa bizde Diyarbakır’a karışırız” açıklamasına salondaki, “Barzani Diyarbakır’da Yargılanacak, Habur Kapısı’nda İnfaz Edilecek”sloganlıyla yanıt verilirken, “ Kürt Kardeş, PKK Düşman.” pankartıyla kardeşlik mesajı verildi. Eğitimdeki Türkçe tartışmalarına, “Eğitim Baştan Sona Türkçe olacak!” pankartıyla göndermede bulunurken, “ YÖK’ü YOK Edeceğiz” pankartı ise dikkat çekti.

Salonda dikkat çeken başka pankartlar şöyle: “Avrupa Birliği değil, Türk-İslam Birliği!”, “ İdam Geri Gelecek.”, “ Tam Yetki Bir Yıl Süre, Lider Türkiye, Şimdi Birlik Zamanı...”, “Abdulhamit Han, Talat Paşa, Atatürk; Rahat Uyuyun, Biz Buradayız!, “ Yeniden Milli Ekonomi İnadına Üretim!”, , “ Cumhurbaşkanını Halk Seçecek!”, , Misyonerler Kapı Dışarı Edilecek.”

BBP’nin Yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu Listesi’nde dikkat çeken bazı isimler söyle:

Abdulhaluk Çay (Devlet eski Bakanı), Basri Çoşkun (Eski MHP’li Milletvekili), Bekir Ongun (Eski MHP’li Milletvekili), Bülent Orakoğlu ( Eski Emniyet Müdürü), Edip Özbaş (Eski MHP’li Milletvekili), Enis Öksüz (Ulaştırma eski Bakanı),Hasan Kundakçı ( Emekli Korgeneral), Hüseyin Arabacı, Namık Kemal Zeybek, Ökkeş Şendiller, Ramazan Mirzaoğlu (Eski Devlet Bakanı), Saffet Topaktaş.”

Cafesiyaset
 



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs