En Sıcak Konular

Özal için Kocatepe'ye koştular

0 0 0000 00:00 tsi
Özal için Kocatepe'ye koştular Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin düzenlediği 'Turgut Özal Anma Töreni' kapsamında Kocatepe Camii'nde okutulan mevlid programına yurt içinden ve yurt dışından yoğun katılım oldu... Mevlid, Özal'ın demokrasi ile özdeşleşmiş bir lider olmasından

Kocatepe'ye yurt içinden ve yurt dışından gelen vatandaşların yanı sıra siyasiler de ilgi gösterdi. TBMM Başkanı Bülent Arınç da Kocatepe Camii'ne geldi.
'Özal gönül adamıydı'

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefatının 14. yılında anmak için Kocatepe'ye Eski Bakanlardan Mehmet Keçeciler, SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da geldi. Özal ile ilgili anılarını ve düşüncelerini anlatan eski bakan Mehmet Keçeciler, Özal'ın demokrat bir insan olduğunun altını çizdi. Özal'ın yanında ülkenin tüm meselelerini rahatça konuşabildiklerini, isteklerini aktarabildiklerini ifade eden Keçeciler, "O samimi bir Müslümandı. Milletimiz Özal gibi bir cumhurbaşkanı arzu etmektedir." dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek de Özal'ın dindar kişiliğine vurgu yaptı. Halkın inançlarına saygılı bir cumhurbaşkanı olduğunu kaydeden Yülek, "Bugün bu insanları buraya toplayan, halkın inançlarına hizmet etmesidir" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ise; Özal'ın ayrım yapmadan herkesi eşit bir şekilde sevdiğini belirtti. "O gönül adamıydı, Ülkesine sevdalıydı" diyen Çetinkaya, Özal'ın insanların ufkunu açtığını ve onları hedeflerini büyütmeleri için teşvik ettiğini söyledi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefatının 14. yılında Ankara'da çeşitli etkinliklerle anılacak. Ülkenin bir çok yerinden otobüslerle vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren Özal'ı anmak için Ankara'ya gelmeye başladı. TBMM Başkanı Bülent Arınç da Kocatepe Camii'ne geldi. Turgut Özal'ın çalışma arkadaşları, milletvekillleri, yurdun dört bir yanından vatandaşlar da Ankara'ya geldi. Gelemeyen onbinlerce insan da dualarını ulaştırıyor.

Özal'a koştular

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefatının 14. yılında Ankara'da çeşitli etkinliklerle anılacak. Ülkenin bir çok yerinden otobüslerle vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren Özal'ı anmak için Ankara'ya gelmeye başladı.

Anma programı

Anma programı çervçevesinde ilk olarak Özal için Kocatepe Camii'nde mevlit okutulacak. Ardından TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Devlet Bakanı Ali Babacan'ın da aralarında bulunduğu bir çok kişiye 'Turgut Özal' ödülleri verilecek.

Öte yandan; Ankaralılar bu sabah karla uyandı. Nisan ayının ortasında yağan kar ve havanın soğuk olması Kocatepe Camii'nde düzenlenecek olan mevlite katılımı azaltmadı. Erken saatlerden itibaren otobüslerle Ankara'ya gelen vatandaşlar Kocateye Camii'ni doldurmaya başladı.

Samanyoluhaber




Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs