En Sıcak Konular

Hamas ve El Fetih Şam'da bir araya geldi

9 Kasım 2010 21:55 tsi
Filistinli gruplar arasında uzlaşının sağlanması amacıyla yürütülen çabalar çerçevesinde Hamas ve El Fetih Şam'da bir araya geldi.

El Fetih'in Merkez Yürütme Komitesi Üyesi Azzam El Ahmed ve beraberinde El Fetih heyeti bugün Şam'a geldi. Hamas'ın Şam'da yaşayan Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile bir araya gelen El Fetih heyetinin görüşmelere başladığı bildirildi.

Hamas'ın basın bürosundan yapılan açıklamada, görüşmelerin devam ettiği ve temaslardan sonuç alınması halinde basına bilgi verileceği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Şam'da 4 gün kalacak olan Azzam El Ahmed başkanlığındaki El Fetih heyeti Hamas ile Mısır tarafından Filistinli gruplar arasında uzlaşının sağlanması için hazırlanan planı değerlendirecekler.

Taraflar, Mısır planının en önemli maddelerinden olan ve aynı zamanda Hamas ve El Fetih arasındaki uzlaşmazlık noktalarından birini teşkil eden güvenlik konusunu tartışacak.

Mısır planındaki güvenlik maddesi, Hamas ve El Fetih'in güvenlik birimlerinin birleştirilerek ulusal güvenlik organizasyonunun oluşturulmasını öngörüyor. Filistin ulusal güvenlik teşkilatının kurulması halinde, her iki grup üyelerinin de birbirine güvenmeleri ve ortak hareket etmeleri gerekiyor.

Azzam El Ahmed başkanlığındaki El Fetih heyeti geçtiğimiz aylarda Şam'a gelerek Hamas ile ilk görüşmesini yapmıştı. Tarafların Mısır planında öngörülen maddeler üzerindeki anlaşmazlıklarını en aza indirmek üzere bir araya geldikleri belirtilmişti. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, Mısır tarafından hazırlanan yol haritasının öngördüğü birleşmenin ve Filistinli bütün grupların katılımıyla oluşturulacak yeni yapılanmanın sağlanması amacıyla yine Mısır arabuluculuğunda asıl görüşmelere devam edecekleri kaydedilmişti.



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,582 µs