En Sıcak Konular

Chavez: Meksika Körfezi'nde petrol kuyusu açacağız

9 Kasım 2010 15:35 tsi
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Küba'nın Meksika Körfezinde önemli petrol rezervlerine sahip olduğunu belirterek, Venezuela'nın o bölgede petrol kuyusu açacağını açıkladı.

Chavez, ülkesinin bölgedeki baş müttefiki Küba ile yakınlaşmasının 10'uncu yıl dönümünde Küba lideri Fidel Castro'nun yerine geçen kardeşi Raul Castro ile görüştü.

Küba'nın başkenti Havana'da düzenlenen törende konuşan Chavez, "İşbirliğimizi yeniledik, 2000 yılının sonlarında Fidel ile imzaladığımız çift taraflı ortaklık anlaşmasının 2020 yılına kadar yeniden uygulamaya koyacağız" dedi.

Chavez ayrıca, "Küba'nın Meksika Körfezinde önemli petrol rezervlerine sahip olduğunu biliyoruz ve Venezuela çok yakında o bölgede bir petrol kuyusu açacak" diye konuştu.

ABD Jeoloji Rasathanesinin yakın bir tarihte yaptığı araştırmaya göre, Meksika Körfezinde Küba'ya ait ekonomik bölgede, 4,6 milyon varil petrol ve yaklaşık 283 bin metreküp gaz bulunabilir.

Çift taraflı ortaklık anlaşmasının hükümlerine göre, Venezuela, Küba'ya günde 100 bin varil petrol verirken, Küba Venezuela'ya sağlık sektöründe çalışmaları için 40 bin sağlık personeli yolluyor.

Meksika Körfezinde Küba'ya ait ve 59 bölüme ayrılmış ekonomik bölgenin 21 bölümünde, İspanyol petrol şirketi Repsol, Hint şirketi OVL, Vietnam şirketi Petroleos, Malezyalı Petrona, Brezilyalı Petrobras ve Venezuelalı PDVSA, Küba Cupet petrol şirketiyle ortaklaşa çalışıyor.




Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs