En Sıcak Konular

'Sav'cılardan Kılıçdaroğlu'na ilk protesto

9 Kasım 2010 14:27 tsi
CHP Lideri partideki krizin ardından muhaliflerinden ilk protestoyu Meclis grubunda gördü. Kılıçdaroğlu'nu Sav yanlıları böyle protesto ettiler.

 CHP'de çıkan tüzük krizi, grup toplantısına da yansıdı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Önder Sav ve ekibini tasfiye etmesi protesto gösterisine neden oldu. Kılıçdaroğlu, ilk protestoyu parti grubunda yaşayınca çok kızdı ve, 'Burası şov yeri değil... Kapımız herkese açık, derdin varsa gelir anlatırsın' diyerek muhaliflere çıkıştı.

Önder Sav ve Hakkı Süha Okay'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını alkışlamaması ise dikkat çekti.

BİRİLERİNİN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI

Kılıçdaroğlu daha sonra, partiye emeği geçen herkese teşekkür etti. Başbakan Erdoğan'ın da CHP'de çıkan krizden medet umduğunu, ancak istediğini elde edemediğini ifade etti ve açıklamalarını şöyle sürdürdü:


 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında böyle protesto edildi...
 


"Genel başkandan üyesine kadar herkese şükran borçluyuz. Şükran borçlu olmaya da devam edeceğiz. Birilerinin hevesi kursağında kaldı çok iyi biliyorum. Acaba kavga mı olacak, birbirlerine mi girecekler diye bekledi ama yok öyle bir şey. CHP'de kişisel kavgalar olmaz. CHP onurlu, dik duran bir partidir. Onun için birilerinin hevesi kursağında kaldı... Biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.
 
Bugün ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal'e gittik... Ona sevgimizi anlattık... Ve Mustafa Kemal'in 1923'te söylediği bir sözü sizlerle paylaşmak istedim. Diyor ki Mustafa Kemal, "Milletin karşısında namuslu olmak, namuslu hareket etmek lazımdır. Milleti aldatmayacağız. Belki hata ederiz fakat onu millet düzeltsin. Kendimizi milletin üzerinde görmeye hakkımız yoktur"... Bu düşünceler bizim için de geçerlidir. Geçen hafta da halkçı Ecevit'i andık... Ona da saygı vbe şükranlarımızı söyledik... Artık halkçı Ecevit gönüllerimizde yaşıyor... Bir başka şey daha yaptık... Erdal İnönü'yü de andık... Her iki lider bugün aramızda yoklar... Onları saygıyla anmak her yurtseverin görevidir"
 
O ÇATININ ADRESİ CHP'DİR
 
Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere seslendi ve hepsinin CHP çatısı altında buluşması gerektiğini belirtti:

"Dün Türkiye İşçi Sendikaları konfederasyonu'nu ziyaret ettik. onlara TÜRK-İŞ daha cesur olmalı dedik. Kayıt dışı istihdamdan söz edildi, işsizlikten söz edildi... Ben dedimki sizin konuştuklarınızın altına CHP Genel Başkanı olarak imza atıyorum. Aynı şeyleri söylüyoruz ama daha kararlı olmalıyız. Buradan bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum. Ellerini vicdanlarına koysunlar ve beni dinlesinler. Eğer sizler gelecekte daha güvenli bir toplum istiyorsanız, örgütlü bir toplum istiyorsanız, tek yeriniz, tek çatısı vardır... O çatının adresi CHP'dir..."

KAYIT DIŞI İŞÇİ ÇALIŞTIRILMAMALI
Kayıt dışı işçi çalıştırılmasına da karşı gelen Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın işçiyi kayıt dışı çalışmaya özendirdiğini ifade etti:

 

"Bir bayram öncesindeyiz ama bir tabloyu da sizlere anlatmaktan kendimi alamıyorum... Düşünün emek harcıyorsunuz ama sigortalı değilsiniz... Belki aklınıza şu gelebilir... Bir süre sigortasız bir şey olmaz... Hayır çok şey olur.. Sigortasız çalışanlar dönüp geriye baktığında emekli aylığı alamayacaktır. O kişinin eşi de sigortasız olacak. O nedenle kayıt dışı çalışmaya karşı çıkmalıyız. Ancak iktidar kayıt dışını adeta özendiriyor. Kayıt dışı çalıştırdığınız işçiler geleceğin yoksullarıdır.

Sigortasız, gelecek güvencesiz bir toplum yaratacaksınız ve siyasal özgürlüğü elinden alacaksınız, onları iktidara bağlı hale getireceksiniz... Türkiye'deki en önemli sorundur bu..."

YOKSUL UMUDUNUZ KIRMASIN ARKASINDA BİZ VARIZ
 
Ekonomik sıkıntı çeken vir vatandaşın mektubunu tüm partililerin önünde okuyan Kılıçdaroğlu, 'Ülkenin düştüğü durum işte burada gözler önünde' diyerek, yoksul vatandaşın her zaman arkasında CHP'nin olacağı güvencesi verdi:

"Yoksul sayısı arttığı için övünen tek parti Türkiye'de var... Biz yoksul sayısı arttıkça iktidarımızı güçlendiriyoruz, peşinde koşuyorz... Bu demokrasi için doğru bir tutum değildir... Dedim ya bayram öncesideyiz... tablolar pek parlak değil.. Mehmet Soysal bir mektup yazmış.. Okuyorum... "İcralar ve borçlar yüzünden kasabamı terk etmek zorunda kaldım. İki adet traktörüm, ürettiğim ürünlerim elimden alındı. Bununla beraber Ziraat Bankası hesabıma el konuldu. Artık umudumu kırmaya başladım" Mehmet Soysal'a şunu söylüyorum... Umudunu kırmasın... Biz varız... Halkın beklentisiyla iktidara geleceğiz..."
 
ERDOĞAN'I KENDİ SİLAHIYLA VURDU
 
Başbakan Erdoğan'ı kendi silahıyla vuran Kılıçdaroğlu, iktidarın milletin derdiyle ilgilenmediğini öne sürdü:

 

"Bir başka örnek de Şanlıurfa'dan... Çöp toplayan 13 yaşındaki çocuk buldozerin altında kalmış... Bu tabloyu görünce insanın içi acıyor... Aileyi aradım... Arkadaşları ilgilensiler diye görevlendirdim... 8 kardeş... Birisi asker... Ve bir çocuk çöpten toplarken yaşamını yitiriyor... Bu 21. yy Türkiye'sine yakışan bir durum değil... O çocuğun okuması lazımdır... Ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacağız... 5 çocuğa eğitim bursu verdireceğiz... Taşeron işçilere sahip çıkacağız... Yoksul ailelere kucak açacağız... Geçen gün Sayın Başbakan yine CHP'ye çatıyor. Edepten, terbiyeden söz ediyor... Saygı duyuyoruz... Diyorki Başbakan, 'Milletin derdini bir kenara bırakıp kendi dertlerine düştürler'... Biz kendi derdimize düşmüyoruz Sayın Başbakan... Biz halkın derdiyle ilgileniyoruz... Sen gidip bu hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocukla ilgilendin mi? Ben mi yoksa sen mi halkın derdiyle ilgileniyorsun?
BAŞBAKAN'DAN İTİRAF GELDİ

Biz halkın her derdine ilgi duyan bir siyasi partiyiz. Böyle de olacağız... Her yerde CHP halkın sorunlarıyla beraber olacağız. Sayın Başbakan'ın bir itirafı oldu ama... Milletin derdinden söz ediyor Başbakan... Demekki anlamış artık milletin derdinin olduğunu Sayın Başbakan... Bu itiraf için de teşekkür ederiz Başbakan'a..."

EN PAHALI KURBANI YURTTAŞIMIZ KESECEK

Türkiye'de tarımcılığın bitirildiğini belirten CHP Lideri, kurban bayramında öne çıkan tabloyu şöyle anlattı:

"Önümüzde bir bayram var.. Çok zor bir tablo ile karşı karşıyayız.. Dünyanın en pahalı kurbanını bizim yurttaşımız kesecek... Çünkü tarımı öldürdüler... Türkiye geçrekten bunu hakediyor mu? Bu tabloda en ciddi sorunu yaşayanlar sizlerden sonra emekliler"

ZENGİNLİK NEDEN GARİBANA UĞRAMIYOR?

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın gariban üzerinden siyaset yaptığını belirtti ve açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

"Garibandan söz ediyor Sayın Başbakan... Merak ediyorum bu zenginlik neden garibana uğramıyor? Kim önündeki engel? İşte onu buldukları anda Türkiye'ye demokrasi gelecek. Ve bir şey daha... Gariban hep gariban mı kalacak? Gariban üzerinden edebiyat yapıyorsun güzel... Ama gariban, gariban olmasın... O da tatile gitsin, o da araba alsın... İşte o gariban vatandaşlarıma sesleniyorum... Sizin zengin olmanızın önündeki engel kim? Bulsunlar onun kim olduğunu? O vatandaşlarıma bir soru daha soruyorum... Bu süre içinde kimin sofrası zenginleşti? Ben o vatandaşlarıma söylüyorum... Vallahi ben altın çilek yemedim..."

 



Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs