En Sıcak Konular

İkna odalarının sorumluları hakkında suç duyurusu

9 Kasım 2010 12:36 tsi
İkna odalarında başörtülü öğrencilere psikolojik baskı yaptığı öne sürülen üniversite çalışanları ile dönemin YÖK yetkilileri ve İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Ergenekon sanığı Prof. Kemal Alemdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi veren Adalet Platformu Koordinatörü Adem Çevik, ikna odalarında çekildiği iddia edilen ve dönemin Rektör Yardımcısı Nur Serter'de olduğu belirtilen görüntülerin adli emanete alınmasını talep etti.

CHP Milletvekili ve eski İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nur Serter'in, "İkna odalarında başörtülü 198 öğrenciyle tek tek görüştük ve kayda aldık. Kasetleri imha edeceğim." şeklindeki açıklamasının ardından harekete geçen mağdurlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öğrencilerin görüntülerinin izinsiz şekilde kaydedilmesi ve bu görüntülerin özel arşivlerde saklanmasının suç olduğunu belirten Adalet Platformu Koordinatörü Adem Çevik, Serter'in suçunu itiraf ettiğini ve TCK 134, 135, 136 ve 137. Maddesi gereği cezalandırılması gerektiğini söyledi. Aynı suçu dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve YÖK yetkililerinin de işlediğini vurgulayan Çevik, "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma (TCK m.109), İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme (m.115), Özel Hayatın Gizliliğini İhlâl (m.134), Kişisel verilerin kaydedilmesi (m.135), Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme (m.281) Ayrımcılık, kutsal değerlere hakaret ve rencide etmek, delilleri karartmaya çalışmak, fişlemek, görevi kötüye kullanmak, halkı kin nefret ve düşmanlığa sevk etmek, özel hayatın gizliliğinin ihlâl, kişisel verileri ele geçirme, dini görüşlerinden dolayı fişleme, suç işlemek için organize çete kurmak ve yönetmek, hırsızlık, kamu malını kendi malı gibi kullanma,, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs, din vicdan hürriyeti ihlali, ADD ve ÇYDD adına kamu malını kullandırtmak gibi sular işlenmiştir." dedi.

Adem Çevik ikna odalarına alınan öğrencilerin birçoğunun hayatlarının sonraki dönemlerinde sorunlar yaşadığını, uygulamanın maddi ve manevi kayıplara yol açtığını vurgulayan Çevik, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Çevik'in savcılığa sunduğu şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: "Şüphelilerin, işledikleri suçlar ile kaos çıkarıp kamu düzenini bozmaları dince kutsal sayılan değerleri rencide etmeleri, ayrımcılık, başörtülülere baskı uygulamaları ve zarar vermeleri ayrıca anayasada din ve vicdan özgürlüğü olmasına ve hiç kimse vicdani kanaatini açıklamaya zorlanamaz denilmesine rağmen anayasal düzeni değiştirip uygulayanların darbecilik ve organize çete nedeniyle haklarında soruşturma açılarak cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını ve davalara delil teşkil etmek üzere ehemmiyeti bulunan kamera kayıtlarının şüpheliler Kemal Alemdaroğlu Nur Serter tarafından imha edilmeden evvel el konularak adli emanette muhafaza altına alınmasını ve video görüntülerinin incelenmesini Başörtülülere uygulanan bu baskılardan sebep yurt dışında bin bir zorluklarla okumak zorunda kalanların harcadıkları milyar dolarların ülkemizden gitmesine ve başörtülülerin çocuklarının askerlikten soğumalarına sebep olunmasından dolayı cezalandırılmalarını talep ederiz."

cihan



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs