En Sıcak Konular

40 bin askerle 'süpürge operasyonu'

0 0 0000 00:00 tsi
40 bin askerle 'süpürge operasyonu' Güvenlik güçlerinin, terör örgütü PKK'ya yönelik Güneydoğu kırsalında sürdürdüğü operasyonları daha da genişlettiği bildirildi. Yeni operasyonun adı ise: "Süpürge"

Tunceli, Diyarbakır, Bingöl, Siirt ve Batman'daki birliklerden 40 bin askerin katıldığı Süpürge Operasyonu'nda teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve Türkiye'den çıkarılması hedefleniyor. Bugüne kadar tim ya da bölüklerin yer aldığı operasyonlara da tabur ve tümen seviyesinde katılım sağlandı.

Terör eylemlerinin artacağı bilgisini alan güvenlik güçleri tedbiri elden bırakmıyor. K. Irak'taki Kandil Dağı'nda mevzilenen yaklaşık 3 bin teröristin eylem yapmak için sınırdan sızma girişimlerine karşın Türk Silahlı Kuvvetleri, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Hakkari, Batman ve Tunceli illerindeki askerî birliklerini harekete geçirdi. Alınan bilgiye göre, teröristleri Türkiye'den tamamen çıkarmayı hedefleyen operasyon, Tunceli'nin Pülümür ilçesi ile Elazığ'ın Pali ilçesi kırsalından başladı. Güvenlik güçlerinin, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ile Şırnak, Hakkari ve Siirt olmak üzere iki ayrı yerde başlattığı geniş çaplı operasyon da devam ediyor. Operasyonların Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalındaki Taşdelen, Ortasu, Dağdibi, Andaş ve Ortaköy ile Silopi ilçesine bağlı Aksu, Selçuk ve Silip köyü kırsalında yoğunlaştığı ifade ediliyor.

Komando birliklerinin sınırı geçtiği belirtilirken, Şırnak'ın Şenoba, Balveren ve Andaç köylerine yakın yerlere de Kayseri'den gelen birlikler yerleştirildi. Güneydoğu'ya üç hafta önce gönderilen Bolu Dağ Komando Tugayı'nın ise Besta vadisindeki oparasyona katıldığı öğrenildi. Elazığ-Bingöl sınırındaki Üçocak ve Arıcak kırsalı, Siirt'in Eruh ve Pervari ilçesi kırsalında ve Gabar Dağı'nın sırtında bulunan Dönerdöver, Okçular, Yapraktepe ile Döküktaş köyü kırsalında da arazi arama-tarama faaliyetleri sürüyor. Sınırda da askerî hareketlilik devam ediyor. Şırnak, Hakkari, Siirt bölgelerine sevk edilen askerî personel ve zırhlı araç akışı hızlandı. Çukurca ve Uludere bölgelerine konuşlanan özel jandarma timlerinin zaman zaman korucularla birlikte Kuzey Irak topraklarına girdikleri iddia ediliyor. İzmir'in Foça ilçesinden gönderilen özel komando birliklerinin Şemdinli, Çukurca, İkizce, Gülyazı, Taşdelen, Ordabağ bölgelerine konuşlandırıldığı, Şenoba-Uludere-Uzungeçit-Beytüşşebap-Çukurca-Şemdinli sınır hattına ise zırhlı araç ve tankların sevkiyatı yapıldığı bildirildi. Bölgeye Adana, Urfa, Mardin, Kayseri ve Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanlığı'ndan demiryolu ile gönderilen askerî birlik ve zırhlı araçlar Şırnak kırsalına mevzilendirildi. Erzurum, Tatvan ve Van bölgelerinden gönderilen askerî personel ve zırhlı araçların Yüksekova-Şemdinli hattı boyunca sınır kesimine yerleştikleri bildirildi.

zaman




Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,643 µs