En Sıcak Konular

Başkentlilere bayram müjdesi

9 Kasım 2010 11:55 tsi
Ankara'da belediye otobüsleri bayram boyunca ücretsiz hizmet verecek...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla, Kurban Bayramı süresince EGO otobüsleri, Başkentlileri ücretsiz taşıyacak.

Büyükşehir Belediyesi, her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da Başkentlilere bayram hediyesi verecek.

Kurban Bayramı süresince Ankaralıların, EGO otobüslerinden ücretsiz bir şekilde akraba ve dost ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için verilen önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Başkent Ankara'da bir klasik haline gelen ve her bayram milyonlarca Başkentliyi sevindiren konuyla ilgili olarak verilen önergede, ayrıca 16 Kasım 2010 Salı gününden başlayarak, 19 Kasım 2010 Cuma günü dahil olmak üzere, Kurban Bayramı süresince, otobüslerin ücretsiz taşıma yapması, bundan sonra da bakanlar kurulu kararı çıktığı takdirde, resmi tatil olan resmi milli ve dini bayramlarda ücretsiz taşımanın yeni bir karara gerek kalmaksızın, otobüslerin ücretsiz taşıma yapması yönünde karar alınması da oy birliği ile kabul edildi.

ŞAMPİYONLUKLARA ÖDÜL

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde üyelerce görüşülen ve oy birliği ile kabul edilen bir başka önerge de Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO bünyesindeki spor kulüplerine ilişkin oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, ASKİ Spor ve EGO Spor kulüplerimizin amatör branşlarda elde ettiği olimpiyat, dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarında, elde edilen derecelere göre ödüllendirilmesi için bir ödül yönetmeliği hazırlanması, ayrıca gençler ve yıldızlar kategorileri de belirtilerek bir karar alınması"na ilişkin önerge de üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

DOĞAYA ZARAR VERENLERE CEZA

Başkan Gökçek'in, meclis üyelerinden gelen önergeleri de okuyarak, meclis gündemine aldığı toplantıda, geçtiğimiz günlerde gazetelerde yer alan bir habere ilişkin konu da görüşüldü. Gölbaşı ilçesi sınırlarında faaliyet gösteren andezit taşı fabrikalarının katı ve sıvı atıklarının doğayı tahrip ettiklerine ve Yurtbeyli Mahallesini takiben Yurtbeyli Yeşliöz Camii yanından geçen köprü ve su akıntılarına da karışarak, Mogan Gölü'ne kadar ulaşmasına ilişkin bir başka önergeyi de değerlendiren Meclis üyeleri, bu işletmelere gerekli önlemlerin alınarak, yaptırım uygulanmasını da oy birliği ile kabul etti. Önergeye ilişkin açıklamada bulunan Başkan Melih Gökçek, "Ben bu konuda özellikle ASKİ Genel Müdürlüğü'ne dün kendim talimat verdim. Aynı haberleri ben de okudum. İki haber vardı. Her iki konuda gerekli talimatları verdim. Buraları çok sıkı takibe almalarını, hem çevre cezası, hem de zabıta cezalarının yazılması talimatını verdim" dedi. Başkan Melih Gökçek, Hıdırlıktepe'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında yer alan konut ve iş merkezlerinin yanında, dev bir müze ve cami inşası için de çalışma başlatılmasına ilişkin önergeyi de okudu. Önergede yer alan, kent turizmini destekleyici önerilerin de Meclis üyelerine okunmasının ardından önerge oy birliğiyle kabul edildi.

cihan



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,874 µs