En Sıcak Konular

Terör örgütü 7 imam kaçırdı!

9 Kasım 2010 11:27 tsi
Terör örgütü PKK'nın İran'da faaliyet gösteren kolu PKK/PJAK'ın, 7 imamı kaçırdığı bildirildi.

Terör örgütü PKK/PJAK,İrangüvenlik güçleri tarafından yakalanan terör örgütü mensuplarının idam edilmesine misilleme olarak İran'ın BatıAzerbaycanEyaleti'ndeki Sardasht kenti kırsalındaki köylerde görevli Fars kökenli 7 imamı kaçırdı.Terörörgütü PKK/PJAK'ın, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında rehin olarak tuttuğu imamlara karşılık, terör örgütünün cezaevlerindeki örgüt mensuplarının salıverilmesini talep ettiği kaydedildi. Ancak, teröristlerin bu taleplerini kabul etmeyen İran'ın, imamların tutulduğu örgüt kamplarına yönelik operasyon hazırlığı içinde olduğu öne sürüldü.

Geçtiğimiz aylarda PKK/PJAK'lı teröristlere haraç vermeyi kabul etmeyen Merivan şehrinde görevli imam Mustafa Şirzad ve oğlu teröristlerin saldırısına uğramıştı. PKK/PJAK'lı teröristlerin, cuma namazı çıkışında imam Mustafa Şirzad ve yanındakilerin üzerlerine otomatik silahlarla ateş etmeleri sonrasında, imam ağır yaralanmış, oğlu Said Şirzad ve kardeşi Hadi Şirzad ile birlikte cemaatten 3 kişi hayatını kaybetmişti.

PKK'lı teröristler benzer bir eylemi de Türkiye'de gerçekleştirmişlerdi. PKK'lı teröristler ''örgütünün şiddet eylemlerine karşı çıktığı ve gençleri sokak eylemlerinden uzaklaştırdığı'' gerekçesiyle Hakkari'de Merkez Hacı Camii imamı Aziz Tan ile Şırnak'ın İdil ilçesinde fahri imamlık yapan M.Emin Hezer'i sabah namazına giderken şehit etmişlerdi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, New York'ta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bölge ülkeleri için önemli bir sorun oluşturan PKK/PJAK terör örgütüne karşı komşu ülkelerin işbirliğinin önemine işaret ederek, ''Teröristlerden hepimizin canı yanıyor. Bunlara karşı başarılı olmak için birlikte savaşmalıyız'' şeklinde konuşmuştu.




Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs