En Sıcak Konular

İsrail: İran'a ciddi bir askeri tehdit şart!

9 Kasım 2010 11:25 tsi
İsrail: İran'a ciddi bir askeri tehdit şart!
İsrail'in dış baskılara boyun eğmeyeceğini söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'İran ne yaptıysak vazgeçmedi tek seçenek var' derken 'Dostalarımıza güveniyoruz' dedi..

Netanyahu, ABD'nin New Orleans kentindeki Yahudi kuruluşlarıyla buluşması sırasında yaptığı konuşmada, Filistinlileri doğrudan müzakerelere dönmeye çağırarak, ''Filistin Yönetimi neden barıştan kaçıyor? Filistinliler belki de müzakerelerden kaçabileceklerini düşünüyordur. Belki de dünyanın Filistinlilerin isteklerini İsrail'e dikte edebileceğini düşünüyorlardır'' ifadesini kullandı.
Bunun kesin olmayacağına inandığını, İsrail'in dışarıdan dikte edilmesine izin verilmeyeceğini belirten Netanyahu, İsrail'in dostlarına güvendiğini de kaydetti.

Netanyahu, ''Samimiyetle barış isteyen Filistinli liderler, ön koşullar öne sürmeyi bırakmalı ve barış müzakerelerine yeniden başlamalıdır'' dedi.

İRAN'A KARŞI YAPTIRIMLAR YETERSİZ KALDI

Netanyahu konuşmasında İran nükleer sorununa da değinerek, bu ülkeyi nükleer bomba yapmaktan vazgeçirmenin yolu olarak, Batı'nın, gerekirse askeri güce başvurabileceğini bildirmesi gerektiğini söyledi.

İran'a karşı uygulanan ekonomik yaptırımların, bu ülkeyi nükleer silah edinme yolunda frenlemekte yetersiz kaldığını savunan Netanyahu,''Tahran'daki tiranlık olarak adlandırdığı İran yönetimine karşı ''ciddi bir askeri tehtidin'',bu ülkeyi nükleer silah yapmaktan vazgeçirebileceğini kaydetti.İsrail siyasal kaynakları Netanyahu'nun bu görüşünü, görüştüğü ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a da bildirdiğini belirttiler. Ancak Biden görüşmeden sonra, İran'a uygulanmakta olan yaptırımların "ısırıcı" olduğunu, işe yaradığını söylemişti.




Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,830 µs