En Sıcak Konular

Kılıç: MHP'de eski partililere zeytin dalı uzatmak gerçekçi değil

9 Kasım 2010 10:50 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "MHP'de 10 yıl önce bugün arasında değişiklik yoksa, eski MHP'lilere zeytin dalı uzatmanın çok gerçekçi olmadığını söyleyebiliriz." dedi.

Cihan Haber Ajansı'nın Anadolu'da Sabah programının konuğu olan Kılıç, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Taksim'deki saldırıyı Demokratik Açılım projesine bağlamasına ve bu nedenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilmesine tepki gösterdi. Bu açıklamaların talihsizlik olduğunu ifade eden Kılıç, MHP'li Şandır'ın Başbakan Erdoğan hakkındaki ifadelerinin, bu tarz üslubun parti sözcüsüne yakışmayacak bir hareket olduğunu söyledi.

"Bazı siyasi partiler, hataları nedeniyle güneşin altında kalmış gibi buz gibi eriyor" diyen Kılıç, "Milletimiz kavga eden siyasetçiyi sevmiyor. Mersin'de aldığı seçim sonuçlarını zafer kabul eden MHP'nin Türkiye'nin Mersin'den ibaret olduğunu düşünüyorsa gelecekte bunun yanlışlığını görecek. Türk Milleti haysiyet ve şerefi ile görevinin başında bulunan Başbakanına bu tehdidi asla unutmaz." dedi.

Tabanına zeytin dalı uzatan MHP'nin tavrının 10 yıl öncesi ile bugün arasında hiçbir değişiklik göstermediğini hatırlatan Kılıç, şöyle konuştu: "10 yıl önce MHP'li Sadi Somuncuoğlu'nu tartaklayan zihniyetle bugün zihniyet arasında hiçbir fark yok. Şandır, o zaman da aynı görevdeydi, bugün de. Özetle 10 yıl öncesine göre bugün gerçek manada pişmanlık duyulmadığını görüyoruz. Bu millet, nedamet duyanı affeder. 10 yıl önce bugün arasında değişiklik yoksa, eski MHP'lilere zeytin dalı uzatmanın çok gerçekçi olmadığını söyleyebiliriz."

"GÜÇSÜZ MUHALEFET İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR"

Muhalefet partilerinin içinde bulunduğu acziyetin, iktidar partisi olarak kendilerini de zor duruma düşürdüğünü kaydeden Kılıç, "CHP ve MHP'nin durumları ortada. Bütün partilerin olduğu gibi herkesin iktidarı biziz. İktidar her rejimde vardır, ama muhalefet sadece Demokratik Cumhuriyet idarelerinde var. CHP ve MHP'nin hali, bizim işimizi zorlaştırıyoruz. Keşke projeleri ile bizi ezmeye çalışsalar. Biz de belki onların projelerinden ilham alırdık. Halkın da beklentisi bu yöndedir. Yüzeysiz bir siyaset söylemini millet onaylamıyor. Milletin önüne bir proje ile çıksalar, iktidar partisi olarak işimiz de kolaylaşır." görüşünü savundu.

cihan



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs