En Sıcak Konular

Evlat edindiren Amerikan şirketlerine dikkat!

0 0 0000 00:00 tsi
Evlat edindiren Amerikan şirketlerine dikkat! Rusya’da yabancıların evlat edinmesiyle uğraşan 80’i aşkın ajans var. Bunların yarısından fazlası Amerikan kökenli. Başsavcılığın uyarısı sonucu, 12 Amerikan şirketi üzerindeki denetim ağırlaştırıldı; 3’ü kapatıldı.

Rusya’da evlat edinme konusunda faaliyet gösteren ajaslar sıkı denetim altına alındı, bazıları yasaklandı. Bu şirketlerin önemli bölümü Amerikan kökenli.
Rusya Başsavcılığı, Rus çocukların yabancı ülkeler yurttaşları tarafından evlat edinilmesine aracılık yapan şirketlerden çoğunun, yasalarda öngörülen izin ve belgelere sahip olmadığını bildirdi.

Ülkede yabancıların evlat edinmesiyle uğraşan 80’i aşkın ajans var. Bunların yarısından fazlası Amerikan kökenli. Başsavcılığın uyarısı sonucu, 12 Amerikan şirketi üzerindeki denetim ağırlaştırıldı; 3’ü kapatıldı.

Aslında Rusya’da yurtdışına evlatlık verilen çocuklar konusu son yıllarda sıkça gündeme geliyor. Çünkü son yıllarda yabancıların evlat edindiği Rus çocuklardan 15’ü öldü veya öldürüldü; bunların 14’ü ABD’de idi.

Bu nedenle ve kamuoyundaki Amerikan karşıtlığının da etkisiyle, evlat edinme konusunda özellikle Amerikan ajanslarına yönelik tepkiler büyük. Ayrıca bazı Rus kaynakları, Amerikan şirketlerinin “yasalara uydurularak” yurtdışına gönderilen çocuklar sayesinde yılda 80 milyon dolar kazandığını öne sürüyor.

Son yıllarda 60 bin kadar çocuk Rusya’dan alınarak yabancı ülkelerdeki ailelerin yanına gönderildi. Çoğu da ABD’ye. ABD’de birkaç Rus çocuk dayak ve şiddet nedeniyle, biri ceza olarak kapatıldığı bodrumda donarak ve biri de hastalığının tedavi edilmemesi sonucu hayatını kaybetti.

Aslında bu, madalyonun bir yüzü. Öteki yüzünde, Rusya’da da pek çok çocuğun şiddet ve bakımsızlık gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu gerçeği bulunuyor.

Üstelik Rusya’da en az 2 milyon sokak çocuğu var ve Rusya yurttaşlarının, kimsesiz çocukları evlat edinme konusunda, yabancı ülke vatandaşları kadar duyarlı davrandığını söylemek zor.
rusya.ru



Bu haber 252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,456 µs