En Sıcak Konular

Erdoğan Köşk için tarih verdi

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan Köşk için tarih verdi Almanya'da yayımlanan Der Spigel dergisine demeç veren Başbakan Erdoğan , Cumhurbaşkanılığı ile ilgili kararını ne zaman söyleyeceğini tarih vererek açıkladı.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağının sorulması üzerine de ''Bu konuda henüz karar vermedim. Partim, milletvekilleri ve hükümet dışı kuruluşlara da bu konuda danışıyorum. Hannover Fuarı'ndan döndüğümde 18 nisanda parti yönetimi bir araya gelecek. O zaman kararımı açıklayacağım'' dedi. Kendisi aday olmadığı takdirde, mutlaka AK Parti'den birisinin cumhurbaşkanı olacağına inandığını kaydeden Erdoğan, partisinin TBMM'deki çoğunluğuna dikkati çekti.

Eşinin türban takmasının bir sorun olup olmayacağının sorulması üzerine de Erdoğan, ''Hayır, türbanın bir engel olduğunu düşünmüyorum. Anayasamızda kimin cumhurbaşkanı olabileceği belirtilmiştir, burada türbandan söz edilmiyor. Bunun da dini özgürlüğün bir ifadesi olarak görülmesi lazım'' diye cevap verdi. Türkiye'de türban konusunun bazı sorunlara neden olduğunun hatırlatılması üzerine de Erdoğan, ''Birçok kadın bu konuda haksızlığa uğradı, benim eşim de.

Biz iktidara gelinceye kadar başı örtülü kadınlar da cumhurbaşkanına gitti, bugünkü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de. Sonra biz seçimleri kazandık ve bizi davet etmedi. Bu tür bir ayrımcılık için hiçbir yasal temel yok'' diye konuştu. Seçmenlerine türban yasağını gevşetme vaadinde bulunup bulunmadığı şeklindeki bir soruyu da Erdoğan şu şekilde cevapladı: ''Hayır. Benim için bu, seçmenlerin oyu meselesi değil, bir özgürlük meselesi. Toplumdaki insanlarla kamu kuruluşları arasında bir uzlaşma sağlarsak bu sorunu çözebiliriz. Türbanlı kızlarım bile bu nedenle Türkiye'de okuyamadılar. ABD'ye gittiler.'' 

"Riske girmeyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda milletvekilleriyle yaptığı görüşmeleri tamamladı. Başbakan dün akşam son grupla yaptığı görüşmede, ''Köşk'e çıkın partimiz büyür'' önerisine ''Riske giremeyiz'' yanıtını verdi. Erdoğan makamda gözü olmadığını da söyledi.
AK Parti milletvekilleri, Başbakan'a, "Turgut Özal ve Süleyman Demirel cumhurbaşkanı oldu, partileri büyüdü. Siz de Köşk'e çıkın partimiz büyür" önerisinde bulundu.

Erdoğan teklife, "Bu riske giremeyiz, siyaset uzun soluklu bir iş" cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan, makamda gözü olmadığını belirterek, "Halka verilmiş bir sözümüz var. Daha yapacak çok işimiz var. Bunları yerine getirmemiz gerekiyor. Ben bu sürecin sekteye uğramasını istemiyorum" dedi.

Başbakan, daha öncede adaylık konusunda net bir karar vermediğini belirtmiş, "Yüzde 100 aday olurum ya da olmam diye bir kararım oluşmadı" demişti.

Erdoğan'ın 16 Nisan Pazartesi günü Almanya'dan döndükten sonra salı günü Bakanlar Kurulu'nu toplayıp, bir de bakanların görüşünü alması bekleniyor.

Yine aynı gün DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar dahil bazı parti liderleriyle de bir araya geleceği belirtiliyor.

Haber7,Haber10



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs