vekil isyanı | " /> vekil isyanı | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na vekil isyanı

8 Kasım 2010 08:20 tsi
Kılıçdaroğlu'na vekil isyanı Kılıçdaroğlu'nun, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın isteği doğrultusunda atadığı 13 genel başkan yardımcısının 10'unun milletvekili olmaması, CHP grubunda krize neden oldu.

Destek için milletvekillerini Genel Merkez'e çağıran Kılıçdaroğlu, "Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki çalışmalar çok yoğun, gelemeyiz" cevabıyla karşılaştı.

CHP Genel Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'ndaki isimlerin büyük bölümünün milletvekili olmaması Meclis grubunu rahatsız etti. Kılıçdaroğlu'nun Yargıtay Başsavcısı'nın isteği üzerine atadağı 13 genel başkan yardımcısından sadece 3'ü, İsa Gök, Oğuz Oyan ve Mehmet Ali Özpolat milletvekili sıfatı taşıyor. Diğer 10 genel başkan yardımcısı ile Genel Sekreteri Süheyl Batum ise Meclis dışında bulunuyorlar. Bu durum Meclis'teki 100 CHP'li milletvekilinin tamamına yakınının seçimde tercih edilmeyeceği anlamına geliyor. Bu nedenle vekiller rahatsızlıklarını açığa vurmaya başladılar.

ÇAY İÇMEYİ TERCİH ETTİLER

İlk kriz Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleriyle görüşmek istemesi sırasında patlak verdi. Kılıçdaroğlu, Cuma günü milletvekilleriyle Genel Merkez'de görüşmek istedi. Fakat vekiller Meclis Genel Kurulu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki çalışmaları gerekçe göstererek görüşme talebine ilgisiz kaldı. Destek arayışında olan Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Meclis'e geldi. Vekillere de görüşmeyle ilgili mesaj gönderildi. Buna rağmen milletvekillerinin büyük bölümü Kılıçdaroğlu ile görüşmek yerine kuliste oturup çay içmeyi ve partinin geleceğini tartışmayı tercih etti. Kılıçdaroğlu, kendi dışında kalan 100 milletvekilinden sadece 35'i ile bir araya gelebildi. CHP'li vekiller Kılıçdaroğlu'nun yönetime getirdiği isimlerin temsil sorunu olduğuna dikkat çekiyorlar.

BATUM RAHATSIZLIĞI

CHP MYK'sında en dikkat çeken isim Süheyl Batum. Batum'un ismi Demokrat Parti genel başkanlığı için geçiyordu. Kaset skandalı sonrasında Batum, CHP'ye geçti. Sav'ın koltuğuna oturan Batum, Demirel'e yakınlığıyla biliniyor. Bu nedenle CHP'li vekilleri rahatsız eden isimlerin başında Batum geliyor.

A Takımı'nın 10'u Meclis dışından

Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'nda yer alan isimlerden sadece İsa Gök, Oğuz Oyan ve Mehmet Ali Özpolat milletvekili sıfatı taşıyor. Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Mesut Değer, Alaattin Yüksel, İzzet Çetin, Didem Engin, Zeki Gündüz, Umut Oran, Sencer Ayata ve Melda Onur ise Meclis dışında bulunuyor.

yenişafak



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs