En Sıcak Konular

Hilmi Özkök’ün adaylığı sürpriz sayılır mı?

0 0 0000 00:00 tsi
Hilmi Özkök’ün adaylığı sürpriz sayılır mı? Erdoğan’ın adaylığı yüzde 51’se Hilmi Özkök’ün yüzde 49! Aslında bu basit cümlede özünü bulan çetrefilli ilişkiler bütünü uzun zamandır kulaktan kulağa aktarılıyor. Karşılıklı ve ilgili-ilgisiz o kadar çok katmanlı hamle var ki, gerçekte

Basına en son yansıyan Hilmi Özkök’ün “cilalı” aile fotoğraflarını Köşk yolunda anlamlı bulan bir-iki basın yorumu esasında hayli geçmişte kalan duyumların yeniden anımsanmasına dayanıyor.

Hilmi Özkök’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını parlatanlar için bu sürecin akamete uğratan en sağlam vaka, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve “takiben” Başbakan Erdoğan’ın, “Cumhurbaşkanı’nın TBMM içinden ve AKP’den çıkacağı” söylemiydi.

Bu söylemler daha çok olası Cumhurbaşkanı’nın kimliğini milletvekilleri ile sınırlarken öte yandan “dışarıdan” gelecek adayların önünü de kapadı. Esasen şimdi daha net olarak görülüyor ki Hilmi Özkök’ten başka bir muhtemel aday da bulunmuyormuş!

Yani zorlama sayılmayacak bir bakışla Arınç’ın “dışarıdan olmayacak” hamlesini biraz da Özkök’ün önünü kesme manevrası olarak okumak mümkün. Başbakan Erdoğan’ın ise tam bu kulvarda ilerlediğini söylemek daha zor.

Arınç’ın bu “kestirip atması” AKP’li milletvekilleri ve tabanda o kadar yaygın ve etkili oldu ki, Başbakan bile rotayı değiştiremedi. Oysa Hilmi Özkök’ün görevi süresince AKP ile ılımlı ilişkileri olduğu biliniyor.

Kaldı ki bu yolda onu suçlayan çokça kesim de oldu. Özellikle duruşunu “ulusalcı” tanımlayan kesitler Hilmi Özkök’ü eleştirdiler ve eleştirmeye de devam ediyorlar. Son örneği yine Büyükanıt’ın basın toplantısında Emin Çölaşan tarafından biraz da müstehzi biçimde kameralara yansıdı.

Özkak taraftarları ise eski komutanın demokrasiye fevkalade bağlı kimliğinin ve siyasi otoriteye saygısının ifadesi olarak gördüğü bu tutumun, AKP’nin alternatif Cumhurbaşkanı adayı olarak Özkök’ü el alında tutmasına neden olduğunu ima ediyorlar.

Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e yürüyüşü önünden sert setler çeken kesimlerin, “peki o zaman ben aday olmuyorum, eski Genelkurmay Başkanı Sayın Özkök adayımızdır” sürprizinin karşısında “duraklayacakları” ise kesin.

Zaman mefhumunun stratejik değer olarak kullanıldığı seçim sürecinde son anda böyle bir çıkış yapılması, Hilmi Özkök’ten memnun olmayacaklara yeterli düşünme imkanı bırakmayacağı kesin.

Peki bu mümkün mü? Ankara havasını derinden koklayanların dahi Erdoğan’ın Köşk’e çıkma ihtimaline en çok yüzde 51 ihtimal verebelicek kadar bilgiye sahip olmaları siyasi arenanın her türlü sürprize açık olduğunu gösteriyor.

AKP ve Özkök bazlı o kadar çok spekülasyan ortada dolaşıyor ki hangisinin gerçek olduğunu anlamak olanaksız. Ancak medya açısından sağlam şekilde teyit ettirilmiş, “özel bir görüşme”nin oraya çıkması tabloyu biraz da görülür kılabilir.



Bu haber 234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,509 µs