En Sıcak Konular

Tek doktor da istifa etti!

0 0 0000 00:00 tsi
Hakkari merkeze bağlı Durankaya Beldesi’ne 1.5 yıl önce atanan Dr. Elif Küçük Demiralay (25) istifa etti.

HAKKARİ merkeze bağlı Durankaya Beldesi'ne 1.5 yıl önce atanan Dr. Elif Küçük Demiralay, Sağlık Müdürü Halil Hekimoğlu tarafından kendisine mazeret izni verilmeyince istifa etti. Tarihinde ilk kez doktora kavuşan Durankaya Beldesi, Dr. Demiralay'ın istifasıyla yine doktorsuz kaldı. Hakkari Sağlık Müdürü Halil Hekimoğlu, “Görev yaptığı süre içerisinde yıllık iznini kullanmış. Rapor alıp yanıma geldi. Mazaret izni istedi. İzin veremeyeceğimizi söyledim. O da istifa etti” dedi. Dr. Elif Küçük Demiralay, beldeden ayrıldı.

İstanbul Özel Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1.5 yıl önce mezun olur olmaz Sağlık Bakanlığı'nın ‘Zorunlu Hizmet’ uygulaması kapsamında Hakkari'ye atanan ilk doktorlardan biri olan 25 yaşındaki Dr. Elif Küçük Demiralay, daha önce hiç doktor yüzü görmeyen belde insanına sağlık hizmeti vermek için canla başla çalıştı. Dr. Elif Küçük Demiralay, göreve başlamadan 3 ay önce evlendiği mühendis eşini, İstanbul'da bırakıp Durankaya Beldesi'nde görevini sürdürdü. Kısa sürede yaptığı sağlık hizmetiyle belde halkının sevgisini kazanan Dr. Elif Küçük Demiralay, ailevi ve sağlık sorunlarından dolayı Hakkari Sağlık Müdürlüğü'nden 7 günlük mazeret izni istedi. Ancak İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Hekimoğlu, Dr. Elif Küçük Demiralay'a mazeret izni vermeyeceğini söyledi. Dr. Elif Küçük Demiralay, İl Sağlık Müdürü Hekimoğlu'nun kendisine, “Siz zaten göreve geldiğinizden beri yıllık izninizi kullandınız. Zaten bir faydanız da olmuyor. Madem çalışmak istemiyorsunuz orayı boş bırakın Sağlık Bakanlığı hiç olmazsa oraya başka bir doktor ataması yapsın” dediğini iddia etti.

Dr. Elif Küçük Demiralay, İl Sağlık Müdürü Hekimoğlu'nun kendisine izin vermemesi üzerine istifa dilekçesini verdi. Dr. Elif Küçük Demiralay'ın istifasını öğrenen belde sakinleri, çok sevdikleri doktorlarının gitmesini istemediklerini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Hekimoğlu, Dr. Elif Küçük Demiralay'ın istifasını doğrulayarak, şunları söyledi:

“Doktor, görev yaptığı süre içerisinde yıllık iznini kullanmış. Daha önce rapor da almış. Benden mazeret izni istedi. İstanbul'a gideceğini söyledi. Hakkarili olan ve 112 Acil Servis hizmetlilerinde çalışan Dr. Elif Kaya da aynı şekilde hep rapor alıyor. Biz de bu durumda olan doktorları Sağlık Bakanlığı'na bildiriyoruz. Bu doktorumuz da bana geldi. Ben de ona ‘Madem çalışmak istemiyorsun, orası boş kalsın. Bakanlık belki oraya başka atama yapar’ dedim. Zaten mecburi hizmeti süresi de bitti. Şimdi gitmek istiyor. Buraya gelen doktorlar çok para kazanmak, ya da bilgisini arttırmak için geliyor. İstifa dilekçesini Valiliğe bildiriyoruz. Valilik kanalıyla Sağlık Bakanlığı'na gönderiliyor. Mecburi hizmet süresi bittiği için bu doktorumuz artık diplomasını alıp, özel sektörde çalışabilir.”

Hakkari'nin daha önce hiç doktor yüzü görmemiş 5 bin nüfuslu Durankaya Beldesi'ne 26 Ekim 2005 tarihinde atanan Dr. Elif Küçük Demiralay, ilk geldiği günde yaptığı açıklamada, görev süresinin sonuna kadar kalacağını, burada bir yandan da Tıpta Uzmanlık Sınavı'na hazırlanacağını söylemişti. Dr. Demiralay, “Buradaki insanların da doktora ihtiyacı var. Tabii ki buraya gelirken caddeler, araçlar, renkli kent hayaliyle gelmedim. Fakat yine de ilk Hakkari'ye geldiğimde, dağları görünce biraz şaşırdım. Ama sonuçta ideal bir yaşam için değil, hizmet vermek için geldim. Buradaki insanların da hizmetlere ihtiyacı var. Fedakarlığa katlanmak lazım” demişti.
 

hürriyet



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,841 µs