En Sıcak Konular

10 yıl sonra bulduğu yavruyu kuyuya kurban verdi

0 0 0000 00:00 tsi
İstanbul Samandra’da boş bir arazide arkadaşlarıyla oyun oynayan ilköğretim okulu öğrencisi 8 yaşındaki Furkan Yavuz, açıktaki su kuyusuna düşerek can verdi.

İstanbul Samandra’da Osmangazi Mahallesi’ndeki olay dün saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Mahalledeki boş arazide arkadaşlarıyla oyun oynayan Mustafa Karaşahin İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Furkan Yavuz, gördüğü kurbağanın peşinden ilerlemeye başladı. Kurbağayı yakalamaya çalışan Furkan, arazideki içi su dolu yaklaşık 8 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Furkan Yavuz, 20 yıldır açık olduğu öne sürülen kuyuda arkadaşlarının çığlıkları arasında suya gömüldü. Furkan’ın bebarer oynadığı 2 arkadaşı durumu hemen ailesine haber verdi. Koşarak olay yerine gelen aile ve mahalle sakinleri itfaiye ve jandarmaya durumu bildirdi. Vatandaşlar, kendi çabaları ile küçük çocuğu aramaya çalıştı ancak kuyunun yaklaşık 8 metre derinlikte olması nedeniyle başarılı olamadılar.

ARAMA YAPAN VATANDAŞI ELEKTRİK ÇARPTI

Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, suyu vidanjörlerle tahliye etmeye başladı. Suyun büyük bölümünün tahliye edilmesinin ardından vatandaşlardan biri beline halat bağlayarak kuyuya indirildi. Olay yerinde çok sayıda itfaiye olmasına rağmen aşağıya inen kişiye, iki vatandaş daha destek vermek için kuyuya indi. Arama çalışmaları sırasında vatandaşlardan birini, suyun tahliyesi için kuyuya bırakılan su motorundan kaçak yapan elektrik çarptı. Hemen yukarıya çekilen vatandaşın durumunun iyi olduğu anlaşıldı.

Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonunda Furkan’ın cansız bedenine ulaşıldı. Boğulan çocuğun cesedi itfaiye eri tarafından yukarı çıkarıldı. Bu sırada kuyu başında çaresizce oğullarının bulunmasını bekleyen Erdal ve Güler Yavuz çifti ile akrabaları sinir krizi geçirdi. Minik Furkan'ın cansız bedeni ambulansla Sultanbeyli Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

10 YILLIK TEDAVİ SONUCU DOĞMUŞ

Güler- Erdal Yavuz çiftinin evlendikten sonra çocuklarının olmaması üzerine yaklaşık 10 yıl tedavi gördükleri belirtildi. Tedavinin ardından Furkan’a kavuşan çiftin, 2 yıl sonra da bir kız çocuğunun dünyaya geldiği belirtildi. Geç gelen çocuklarına çok bağlı olduğu kaydedilen anne ve baba ölüm haberiyle yıkıldı.

ARSA SAHİBİ GÖZALTINDA

Bu arada vatandaşlar, etrafı tenekelerle yarım yamalak çevrili olan kuyunun yaklaşık 20 yıllık olduğunu öne sürdü. İçinin tamamen su dolu olduğu belirtilen yaklaşık 8 metre derinliğinde 5 metre çapındaki kuyunun, arsa sahibi tarafından bahçe sulamakta kullanıldığı kaydedildi. Adı açıklanmayan arsa sahibi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 
 
hürriyet



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,088 µs