En Sıcak Konular

NOKTA'dan resmi açıklama

0 0 0000 00:00 tsi
NOKTA'dan resmi açıklama Nokta Dergisi yayın yönetmeni sitemkar: "Ayrıntıları gördükçe baskının sadece bir haber değil, yapılmış ve yapılacak tüm haberleri kapsayan bir arama olduğunu anladık"

Polis ekiplerinin Nokta Dergisi'nin bilgisayar ve dökümanları incelemesi olayını değerlendiren derginin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, soruşturmanın askeri savcılığın isteği doğrultusunda gerçekleştirildiğini, ancak ayrıntıları gördükçe baskının "sadece bir haber değil, yapılmış ve yapılacak tüm haberleri kapsayan bir arama" olduğunu anladıklarını söyledi.

Soruşturma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Görmüş, 2 saat önce Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet yetkililerinin arama kararını tebliğ ettiklerini, ancak ayrıntıları gördükçe olayın boyutlarını daha iyi değerlendirme imkanı bulduklarını dile getirdi. Görmüş, "Ankara'dan askeri savcılık, askeri mahkemeye başvurarak bazı bilgi ve belgelere el konulmasını istiyor. Şu anda yapılan soruşturma Nokta Dergisi'nin 23. sayısındaki kapak konusuyla ilgilidir. Bu haberde Genelkurmay'ın sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olması gereğini anlatmıştık. Orada bazı belgeler sunmuştuk. Bu haber Genel Kurmay'ın STK'lar ile işbirliğini gösteren bir haberdi." ifadelerini kullandı.

Dergide arama yapıldığı sırada basın mensuplarına açıklama yapan Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, askeri savcının kendisini aradığını ve habere konu olan belgeyi kendisine verip vermeyeceğini sorduğunu, kendisinin de gazetecilikten doğan hakları nedeniyle belgeyi kendisine veremeyeceğini söylediğini anlattı. Bunun üzerine şu anda uygulanan kararın ortaya çıktığını aktaran Görmüş, "Fakat arama kararının geniş kapsamlı olduğunu anladık. Ben kendilerine binaya ilk geldiklerinde belgeyi verdim zaten. Ama bu kadar değil. Gizli belgelerin tamamına yönelik bir karar olduğunu gördük. Bu kararın bütün bilgisayarları kapsadığını gördük. Yazılı ne varsa onlara da bakıyorlar. Her belgeden kopya alacaklar. İnceleme gün boyu sürecekmiş." şeklinde konuştu.

Emniyet yetkililerini arama sırasında kendilerine oldukça nazik davrandıklarını da söyleyen Görmüş, "Andıç" olayı ile ilgili değerlendirmelerde de buludu. Görmüş, "Şu anki soruşturmanın bizim Andıç haberi ile doğrudan ilgisi olmadığını söylüyorlar. Ama arama kararının bu kadar geniş olması düşündürücüdür." diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Görmüş, "Günlük ile ilgili belgelere de el koyabilirler mi?" şeklindeki soruya, "Böyle görünüyor" cevabını verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na dün yazılı bir savunma verdiğini söyleyen Görmüş, günlükle ilgili belgeleri hangi durumda açıklayacağını da ifade etti. Görmüş, "Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül'ün çağrıları doğrultusunda bir soruşturma açılması durumunda o mahkemeye hiç düşünmeden bu belgeleri veririm. Ama şu anda yürütülen soruşturma kapsamında gelişecek olayları bekleyip göreceğiz. " dedi.

Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün darbe iddiaları ile ilgili sözlerini de ciddi bulduğunu ve birçok önemli gazetecinin konu ile ilgili yazı kaleme aldığını anlatan Görmüş, "Bütün bunlar, ortaya iyi bir soruşturma yapılması durumunda iyi sonuç alınacağını gösterdi. Yeterki iyi niyet olsun. Ama bunun olamayacağını görüyorum. Burada herkese görev düşüyor." ifadelerini kullandı.

Görmüş ayrıca, yaptıkları haber nedeniyle cezalandırıldıklarını düşündüğünü de sözlerine ekledi
 
Aktifhaber



Bu haber 289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs