En Sıcak Konular

Suudiler 4 bin anti-terör polisi görevlendirdi

31 Ekim 2010 20:18 tsi
Yaklaşan hac sezonu öncesinde güvenliği sağlamak amacıyla Suudi Arabistan hükümetinin 4 bin özel anti-terör uzmanı polis görevlendirdiği bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, yaklaşık iki milyon Müslüman’ın gelmesinin beklendiği ve Kasım’ın üçüncü haftasında başlayacak Hac esnasında anti-terör gücü, Mekke ve Medine’de konuşlandırılmış 385 askeri araç ile desteklenecek.

Okaz ve Suudi Gazete’ye konuşan Özel Güvenlik Kuvvetleri şefi Muhammed El Ummani, hac sezonu boyunca anti-terör gücü ve operasyonlarının İçişleri Bakanlığı Güvenlik İşleri yardımcı bakanı Prens Muhammed Bin Naif tarafından denetleneceğini söyledi.

El Ummani, “Özel Kuvvetler’in, hac güvenlik planını uygulamak için tam anlamıyla hazır beklediğini.” söyledi. Yetkiliye göre hac güvenlik planı, ikinci vekil başbakan ve içişleri bakanı Prens Naif Bin Abdül Aziz tarafından da onaylandı.

Özel Güvenlik Kuvvetleri şefi, hazırlanan plan ile özel kuvvetlerin iç güvenlik, kalabalık kontrol ve acil misyon operasyonlarını desteklemedeki görevlerinin belirlendiğini ifade etti. Güvenlik şefi, bu yılın hac sezonunda olması muhtemel herhangi bir hadise için hazır olduklarını ve gerçeğine çok yakın simülasyon tatbikatları yaptıklarını kaydetti. Hazırlıkların anti-terörizm, kalabalık dağıtma ve patlayıcı imha gibi alanları kapsadığı öğrenildi.

“Tüm personelimiz diğer güvenlik birimlerindeki arkadaşlarımız gibi büyük vatani sorumluluk ve üstün kabiliyet taşımaktadır. Arkadaşlarımız her şart ve durumda kendilerinden istenileni en iyi şekilde yerine getirecek donanıma sahiptir.” diyen El Ummani, bu başarıya devlet büyüklerinden aldıkları sınırsız destek sayesinde ulaştıklarını kaydetti.

Uzmanlar, Suudi Özel Kuvvetler’in son yıllarda özellikle ülkenin farklı yerlerindeki operasyonlardan dolayı takdir gördüğünü ifade etti.



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,208 µs