En Sıcak Konular

Erdoğan: Bunlar milletten rahatsızlar

31 Ekim 2010 18:41 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve TSK mensuplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği resepsiyona katılmamasını eleştirdi. Erdoğan, "Bunlar milletten rahatsızlar. Bunların zihniyeti baskıcı. Ama tablo tersine döndü. Devlet milletle kucaklaşıyor.

Şanlıurfa'ya 10 farklı projenin açılışı için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Topçu Meydanı'nda halka hitap etti. İstanbul Taksim meydanında yaşanan canlı bombalı saldırı sonrasında Başbakan'ın proğramında alınan sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Havaalanına girmek isteyen bütün araçları tek tek durduran polis araçta bulunanları üst aramasında geçirdi. Başbakan'ı havaalanında karşılayanlar arasında Vali Nuri Okutan, Şanlıurfa milletvekilleri, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye katılan Bağımsız Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu da yer aldı.

Topçu Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, Taksim'deki saldırıya, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'nin köşe yazısından başörtüsü konusuna kadar birçok konuda düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı. Milleti ve milletin temsilcilerini hakir görenlere 12 Eylül'de milletin gereken cevabı en iyi şekilde verdiğini ifade eden Erdoğan, "Yüzde 94 katılım oranıyla evet diyerek benim milletime 'bidon kafalı', 'göbeğini kaşıyan' diye hakaretler sarfederenlere en güzel cevabı verdi. Size şahsım ve grubum ve partim adına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki millet vakti geldiğinde yine en güzel cevabı verecektir. Biz onların diliyle konuşmuyoruz, bizim aldığımız edep, terbiye buna müsaade etmiyor. Bizim dilimiz Yunus Emre'nin, bizim dilimiz Mevlana'nın dilidir. Onlar ne yaparsa yapsın dilimizi bozmayacağız, nezaketten geri kalmayacağız." dedi.

CHP ve TSK mensuplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği resepsiyona katılmamasını eleştiren Erdoğan, "Bunların zihniyeti baskıcı. Resepsiyonlar halka açıldığı için onlar resepsiyonlara gelmez oldular. AK Parti iktidarı buraları umursadı. Tablo tersine döndü. Devlet milletle kucaklaşıyor." diye konuştu.

"Bunlar milletten rahatsızlar, bunlar Harran'da işçilik yapan işçinin ter kokusundan rahatsızlar, bunlar işçinin nasırlı ellerinden rahatsızlar, Trakya'nın Anadolu'nun kavruk yüzlü köylüsünden rahatsızlar." diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Yıllarca belli iller belli yerlere imtiyazlar tanıdılar. Hiç kimse bu ülkenin şehirleri, bölgeleri arasında ayrımcılık yapamaz. Hiç kimse buraları umursamadı buraların köylüsünü hatırlamadı. Ak parti iktidarı buraları umursadı. Tablo tersine döndü. Devlet milletle kucaklaşıyor. Herkes inançlarına diline kültürüne geleneklerine özgürce sahip çıkacak 73 milyon vatandaşımın hepsi eşit muamele görecek benim bacılarımın arasında ayrım olmayacak. Hanım kardeşime senin başın açık, senin başın örtülü diye ayrım yapamaz. Biz bu düşüncelerimizi hayata geçirmek için adım atmamız millet kaçkınlarını rahatsız ediyor. 12 Eylül'de seçmene terör uyguladılar, seçmenin sandığa gittiğinde evet diyeceğini çok iyi biliyorlardı. Boykotu uydurdular. Doğu kalkındıkça, bölge kalkındıkça, buraya üniversiteler açıldıkça, hak ve özgürlükler güvence altına alındıkça, bunların istismar alanları ellerinden gidiyor. Bunlar istiyor ki buralara barajlar yapılmasın, bu toprakların insanları yüzyıllardır olduğu gibi fakir kalsın. Bölge halkı ne kadar fakir olursa o kadar istismar zeminini yükseltecekler. İşte bunun için milli birlik ve kardeşlik projesini engellemeyi görev telakki ettiler. Ne yaparlarsa yapsınlar yatırımlara son sürat devam edeceğiz bölgenin kaderini değiştirmeye ahd ettik. Allah'ın izniyle bu ahdimizi yerine getireceğiz. 1936'dan bu yana bitirilemeyen GAP'ı biz bitirecez, siz arkamızda oldukça Allah'ın izniyle biz yaparız. Hayır dualarınız bizimle oldukça Allah'ın izniyle biz başarırız, sizin endişeniz olmasın, biz size güveniyoruz. İnanıyorum ki siz de bize güveniyorsunuz."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Şırnak, Kayseri, Kahramanmaraş, Balıkesir, Yozgat ve Zonguldak'ta yapımı tamamlanan baraj ve içme suyu tesislerinin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, toplu açılış törenin ardından Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde kurulan morfoloji binasının açılışı için üniversiteye hareket etti. Açılış törenin ardından Başbakan Erdoğan'a fahri doktora ünvanının verileceği öğrenildi.



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,111 µs