En Sıcak Konular

Yaralılardan 25 kişinin kimliği belli oldu

31 Ekim 2010 17:26 tsi
Yaralılardan 25 kişinin kimliği belli oldu Taksim Meydanı'nda çevik kuvvet polis araçlarının bulunduğu noktada saat 10.38'de meydana gelen "canlı bomba" saldırısında 32 kişi yaralandı. Yaralıların tedavileri çevredeki hastanelerde devam ediyor.

Taksim Meydanı'nda meydana gelen patlamada yaralanan 32 kişiden 25'inin kimlikleri belirlendi. Taksim Meydanı'ndaki patlamada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli İlker Avat, Erkan Serbay Sığırcı, Mustafa Aslan, Halil Keskinbıçak, Muzaffer Aslan adlı polis memurlarının yanı sıra trafik polisi İdris Nergis ile Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Savaş Ateş, Mehmet Kızıltop, Saim Yamanlı, Emre Yıldırım, Bilal Çalışkan ve Ahu Sunu'nun yaralandığı bildirildi.

Patlamada yaralanan 17 vatandaştan 13'ünün kimlikleri ise şöyle: Nuri Yılmaz, Gülden Güngör, Süleyman Karanlık, Recep Langin, Yeter Ünsal, Hüseyin Sarı, Hıdır Aydoğdu, Ahmet Eftada, Ayşe Elemeç, Saliha Aygördü, Sami Özverel, Sami Gürsel ve Ragıp Batur.

PATLAMADA 32 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'de meydana gelen patlamada 15'i polis toplam 32 kişinin yaralandığını söyledi. Mutlu, olay yerinde patlamamış el butonlu plastik patlayıcının da ele geçirildiğini belirtti.

Taksim Meydanı'nda meydana gelen patlama ile ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Genel Müdürü Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın birlikte basın açıklaması yaptı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ise saldırıda yaralanan polislerin hayati tehlikelerinin olmadığını açıkladı. Köksal, "Ekiplerimiz detaylı inceleme ve araştırma içerisinde. Kısa süre içinde daha geniş bilgilere ulaşacaklar. Olay yeri inceleme ekiplerimiz olay yerindeki delilleri topladılar ve onlar üzerinde çalışılıyor. Yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olay anında basın mensuplarının gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Saldırıda 32 kişinin yaralandığını ve yaralanan polislerin durumunun iyi olduğunu açıklayan Vali Mutlu şunları söyledi: "Bugün saat 10.40 sıralarında çevik kuvvet şube müdürlüğünün sabit görev yaptığı noktada emniyet personellerimize yönelik bir erkek şahıs tarafından gerçekleştirilen eylem neticesinde eylemi gerçekleştiren terörist olay yerinde ölmüş meydana gelen patlama sonucunda 5'i ağır olmak üzere 15 polis memurumuz ve 17 vatandaşımız toplam 32 kişi yaralanmıştır. Öncelikle bu menfur saldırıda yaralanan polis memurlarımıza emniyet teşkilatımıza güvenlik güçlerimize ve yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Özellikle durumu ağır olduğunu ifade ettiğimiz polis memurlarının durumlarının gayet iyi olduğunu hastanede tedavilerinin devam ettiğini ifade etmek istiyorum. Özellikle yaralanan polis memuru ve vatandaşlardan durumu hafif olan 23 kişi ayakta tedavi edilmişlerdir. Olay yerinde eylemi gerçekleştiren kişinin bulunduğu yerde el butonu düzenekli patlamamış plastik patlayıcı madde de ele geçirilmiştir. Olayla ilgili emniyet birimlerimiz koordineli şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Bölgedeki MOBESE kameraları vasıtasıyla eylemcinin bu eylemi düzenlerken yapmış olduğu eylemin niteliği yönünde çok detaylı bir çalışmayı sürdürüyoruz. Bu konuyla ilgili gelişmelerden yeni gelişmeleri basınımızla doğrudan doğruya paylaşmaya devam edeceğiz. Bu tür eylemleri şiddetle kınıyoruz. Olayda hedef güvenlik güçlerimiz olmakla birlikte sivil vatandaşlarımız da etkilenmiştir.Terörün ne derece acımasız olduğunun bu bir göstergesidir. Bu bir insanlık suçudur. Bu suçu işleyenlerin çıkış yolu yanlıştır. Bu tür eylemlerle hiçbir şekilde ülkemizde milletimizin içerisinde huzursuzluk yaratarak netice elde etmeleri de asla mümkün değildir."

"Saldırganın kimliği ile ilgili açıklama yapmak durumunda değiliz." diyen Vali Mutlu, saldırganın iki kişi olduğu yönündeki değerlendirmelerin yanlış olduğunu ve erken değerlendirme yapmak istemediklerini belirtti. Vali Mutlu ölü ele geçirilen eylemci dışında gözaltına alınan bir eylemcinin bulunmadığını ifade etti.

AĞIR YARALI POLİSLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Taksim Meydanı'nda çevik kuvvet polis araçlarının bulunduğu noktada saat 10.38'de meydana gelen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre, 2'si ağır 15 kişi yaralandı. Durumu ağır olan polis memurlarının isimlerinin Halil Keskinbıçak ve Muzaffer Aslan olduğu belirlendi. Aralarında sivillerin de bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaralı polislerin durumunun ağır olduğunu ancak, hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Çapkın, patlamayla ilgili "canlı bomba" ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,362 µs