En Sıcak Konular

CHP Genel Merkezi'nde hakaret ve utanç sergisi

31 Ekim 2010 10:35 tsi
CHP Genel Merkezi'nde önceki gün tuhaf bir sergi açıldı. Partinin Gençlik Kolları tarafından hazırlanan "AKP Eziyetleri" adlı sergi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da gezdirildi.

Ancak içeriğindeki hakaret ve iftiralar, Kılıçdaroğlu döneminde halkın değerlerine saygılı politikalar üretileceği fikrinin gerçekçi olmadığını, eski zihniyetin devam ettiğini ortaya koydu. Sergideki fotoğraf ve yazılarda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siyasiler ile toplumun saygın şahsiyetlerine eleştiri adı altında hakaret edildi. Kılıçdaroğlu da açılışını yaptığı sergide yer alan suç unsuru oluşturabilecek hakaret içerikli resim ve afişleri eleştirmek yerine sahiplendi.

CHP Gençlik Kolları'nın hazırladığı "AKP Eziyetleri" adlı sergi önceki gün açıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da sergiyi gezdi. Kılıçdaroğlu, burada son dönemde verdiği mesajlarla uyuşmayan bir davranışa imza attı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile Fethullah Gülen Hocaefendi'nin gözyaşı döktükleri karelerin yan yana getirildiği ve üzerinde "Aşağıda örneği verilen ağlamalardan hangisi sahtedir?" yazan ucube afişteki 'Hepsi' seçeneğini kalemle işaretledi.

İllüstrasyon resimlerin yer aldığı ve film afişlerinin ülkeyi yönetenlere uyarlandığı sergide, Başbakan Erdoğan Hitler'e benzetiliyor. "Büyük vurgun" ve "Kolpaçino" uyarlamasında Cumhurbaşkanı Gül, bu işlerin içinde gösteriliyor. Beş parmak uyarlamasında ise yine önemli şahsiyetlere iftira içeren yazılarla hakaret ediliyor. "Bu ordusunu parçalamış, bu insanlarını dinsizleştirmiş, bu yabancılara pazarlamış, bu babasının malı gibi satmış, bu da hani bana hani bana diye ağlamış" gibi açık hakaret içeren uyarlamalar 'sanat eseri' kisvesi altında parti genel merkezinde boy gösteriyor.

Önemli Türk firmalarına hakaret içeren "Özelleştirme Haritası" da sergide dikkat çekici. "Hepsi Türk'tü, Sadece 4,5 yıl önce" yazısı altında, Telsim, Avea, Oyak, MNG Bank, Yapı Kredi, Enerjisa, Türk Telekom gibi firmalara 'yabancı ve satılmış' göndermesi yapılıyor.
 
zaman



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,142 µs