En Sıcak Konular

Erdoğan’dan Büyükanıt yorumu...

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın açıklamalarının demokrasi ve hukuk çerçevesinde olduğunu belirterek, “Devlet adamlığına yakışır bir açıklama yaptı'' dedi.

      Erdoğan dün milletvekilleriyle yaptığı cumhurbaşkanlığına yönelik nabız yoklama turunda Büyükanıt’ın sözlerini de değerlendirdi.
      Büyükanıt'a yöneltilen bazı soruları eleştiren Erdoğan, “Bazı gazeteciler tahrik etmek istedi, olayı farklı yöne çekmek amacıyla sorduğu sorular başarılı olmadı. Sayın Büyükanıt, bazı gazetecilerin istediği tarzda cevap vermedi. Demokrasi ve hukuk çerçevesinde konuştu. Devlet adamlığına yakışır bir açıklama yaptı'' dedi.
      Bir milletvekili, Erdoğan’ın adaylığının 24 Nisan Salı günü AKP Grup toplantısında açıklanmasını istedi. Erdoğan, “25 Nisan saat 12’ye 5 kalana kadar vakti var, herkes aday olabilir'' yanıtını verdi.
     
     BAYKAL İSTANBUL'DA DİNLEDİ
      CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın “Cumhurbaşkanı, laik cumhuriyete sözde değil özde bağlı olmalı" sözlerini “Sayın Büyükanıt’ın sıraladığı Anayasa’da belirtilen Cumhurbaşkanı niteliklerine Erdoğan’ın uymadığı kesin. Genelkurmay Başkanı bu durumu kendi üslubu içinde en açık şekilde dile getirdi AKP’nin ve Başbakan’ın bu mesajı iyi değerlendirmesi gerekir" şeklinde yorumladı.
      Baykal, Büyükanıt’ın basın toplantısı kurmaylarıyla birlikte bulunduğu İstanbul’da televizyondan izledi. ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Baykal, partili yöneticilere yaptığı değerlendirmede Büyükanıt’ın “Cumhurbaşkanı laik cumhuriyete sözde değil özde bağlı olmalı" sözleri için “Beklenen bir açıklama" dedi. Baykal, “Sayın Büyükanıt’ın sıraladığı, Anayasa’da belirtilen Cumhurbaşkanı niteliklerine Başbakan Erdoğan’ın uymadığı kesin. Genelkurmay Başkanı bu durumu kendi üslubu içinde en açık şekilde dile getirdi. AKP ve Erdoğan’ın mesajı doğru değerlendirmesi gerekir. Büyükanıt, bu konuşmayla neyi kastetti, AKP ve Erdoğan’ın bunu iyi anlaması gerekir. Ortada kimin aday olduğu belli. ‘Sözde değil özde bağlı olmalı’ değerlendirmesi tamamen Erdoğan’a dönük bir değerlendirmedir" diye konuştu.
      Türkiye’nin 7 yılı cumhurbaşkanlığı makamını tartışarak geçiremeyeceğini belirten Baykal, daha önce parti grup toplantılarında kendisinin işaret ettiği ve Büyükanıt’ın da basın toplantısında vurguladığı, “Cumhurbaşkanı aynı zamanda TSK’nın Başkomutanı olacaktır" sözlerinin önemini vurguladı. Baykal, “Anayasa’da dile getirilen nitelikleri taşımayan Cumhurbaşkanını TSK benimsemeyecektir, anayasal kurumlar arasında ilişkiler en alt düzeye inecektir çatışma, sürtüşme, kaos olacaktır. Türkiye bunu kaldıramaz Cumhurbaşkanı mutlaka uzlaşma ile seçilmelidir

milliyet



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,480 µs