En Sıcak Konular

Erdoğan'ın çobanı şoka sokan 'jet' jesti

31 Ekim 2010 09:31 tsi
Başbakan Erdoğan'ın dün jet ambulansla Antep'ten Ankara'ya getirildiğini söylediği çocuğun, Antepli çobanın 11 yaşındaki oğlu olduğu ortaya çıktı. Erdoğan'ın kendisini aradığını anlatan Baba Ahmet Karabacak şokta olduğunu anlattı.

Başbakan Erdoğan'ın dün jet ambulansla Antep'ten Ankara'ya getirildiğini söylediği çocuğun, Antepli çobanın 11 yaşındaki oğlu olduğu ortaya çıktı. Baba Ahmet Karabacak, 'Başbakan telefonla aradı, oğlumu götürdüler şoktayız' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da THY filosuna yeni katılan uçakların teslim töreninde sağlık alanındaki hizmetlerden de söz etti. Erdoğan  'İki tane jet ambulans sipariş ettik, onlar da şu anda hizmet veriyor. Mesela bu sabah Gaziantep'te bir yavrumuz 25 gündür yoğun bakımda, elektrik çarpması neticesinde yatıyordu. Mesaj geçildi. Aradım, dayısıyla konuştum, durumu anlattı. İrtibatları kurduk ve jet ambulansla 11 yaşındaki o yavrumuzun şu anda Ankara'ya getirilmiş olması lazım' dedi.

Başbakan'ın hizmete başladığını açıkladığı jet ambulans, dün sabah saatlerinde Muhammet Emin Karabacak isimli çocuğu Ankara'ya getirdi. 11 yaşındaki Muhammet, Dışkapı Çocuk Hastanesi'nin Yoğun Bakım servisine yatırıldı.

Muhammet'in Gaziantep'te bulunan ve çobanlık yaparak geçimini sağlayan babası Ahmet Karabacak, yaşadıkları olayın sevinci ve şaşkınlığı içinde.

'DÜNYADA BİR BENZERİ DAHA YOK'

Sokakta oynarken elektrik akımına kapılan Muhammet'in 25 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyleyen baba Karabacak şöyle dedi:

'Çocuğumun daha iyi bir hastanede tedavi olması gerekiyordu. Sanırım Başbakanımıza konu iletilmiş. Telefon çaldı. Başbakanımız ve eşi Emine Erdoğan arıyor. 'Oğlunuzun tedavisi için yardım edeceğiz' dediler. Kulaklarıma inanamadım. Bir ülkenin başbakanı bir çobanı muhatap aldı. Dünyada benzeri görülmemiştir. Hava ambulansıyla oğlumuz Ankara'ya götürüldü' dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın sadece 2 jet ambulansı bulunuyor.

Ahmet bebek için ambulans helikopter

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yeni Doğan Servisi'nde 4 aydır oksijen tedavisi gören 6.5 aylık Ahmet bebeğin gözlerinde görme yetisinin kaybolmaya başladığının belirlenmesi üzerine Ankara'ya götürülerek ameliyat edildi. Minik Ahmet, gözleri sarsıntıdan Zarar görmemesi için Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği ambulans helikopterle Gaziantep'e getirildi.

akşam



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,244 µs