En Sıcak Konular

CHP'nin 1930'lu yıllardaki gibi

30 Ekim 2010 21:57 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''CHP'nin gözü askerde, kulağı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nda olacaksa böyle bir parti hiçbir zaman demokrat olamaz, hiçbir zaman sivil olamaz, hiçbir zaman da iktidar olamaz. Bu resepsiyon ve tür

Arınç, Atlantik Eğitim Kurumları Mezunlar Derneği'nin açılış törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi'nin görevinden istifa ettiğini anımsatması üzerine Arınç, ''Ben daha zor, daha önemli bir şey soracaksınız diye çok heyecanlanmıştım'' cevabını verdi.

Arınç, Ekşi'nin başyazarlıktan istifa ettiğini duyduğunu belirterek, ''Bu kendi takdirleridir. Gazete ile aralarında herhangi bir ilişki olduysa bunu da bilmiyorum. Ancak son yazısı fevkalade çirkin bir yazıydı'' değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü resepsiyonda yazıyla ilişkili eleştirilerini dile getirdiğini, Ekşi'nin de bugünkü yazısında özür dileyen ifadeler kullandığını kaydeden Arınç, yazıdaki çirkin ifadelerin hemen unutulacak ifadeler olmadığını söyledi.

Arınç, ''Bu istifa yeterli değil, Sayın Ekşi Basın Konseyi ve Ahlak Konseyi'nin de başkanlığını yapıyor. Ben önce oradan istifa etmesini bekliyorum. Sanırım başyazarlıktan istifa etti. Sayın Ekşi'nin, Basın Konseyi başkanlığından istifa etmesini daha uygun buluyorum, şık olan budur'' dedi.

-28 EKİM RESEPSİYONU-

Arınç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, CHP ve Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) mensuplarının katılmamasıyla ilgili değerlendirmesinin istenmesi üzerine daha önce yaptığı açıklamalarında önemli olanın davet olduğunu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de ayrımcılık yapmadan eşli olarak insanlara davet gönderdiğini söylediğini hatırlattı.

CHP'nin sivil bir örgüt olduğunu, Anayasa'nın demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olarak nitelendirdiği siyasi bir oluşumu temsil eden kurum, TSK'nın da Türkiye'nin yurt dışı savunmasından ve güvenliğinden sorumlu askeri bir kuruluş olduğunu belirten Arınç, ''İkisinin yan yana gelmesi bence dikkat çekici, konuşulacak ve dikkat çekilecek bir husus varsa bu ikisinin yan yana gelmesidir'' dedi.

Arınç, şöyle konuştu:

''Türban konusunda AK Parti Grup Başkanvekilleri, CHP'yi ziyarete gittiklerinde nasıl karşılandılar? CHP Grup Başkanvekilleri nasıl konuşma yaptı, 'hayır, asla ve kat'a bunlarla bir araya gelmeyiz, komisyonda bulunmayız' dedi. Niçin 15 dakika evvel Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ''aman ha aman, bu laikliğe aykırıdır' dedi. CHP'nin gözü askerde, kulağı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nda olacaksa böyle bir parti hiçbir zaman demokrat olamaz, hiçbir zaman sivil olamaz, hiçbir zaman da iktidar olamaz. Bu resepsiyon ve bu türban konusunda söyledikleri Cumhuriyet Halk Partisinin hala 1930'lu yıllardaki gibi gözünün askerde, kulağının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nda olduğunu gösteriyor.''

(Sürecek)



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,196 µs