En Sıcak Konular

Bulgar heyetinden Edirne Valiliği'ne ziyaret

30 Ekim 2010 15:16 tsi
Bulgaristan İktidar Partisi'ne (GERB) mensup milletvekilleri, vali yardımcıları ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 50 kişi, Edirne Valisi Gökhan Sözer'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edirne Valisi, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti. Sözer, "İnşallah kentimizden iyi düşünceler ve izlenimlerle ayrılırsınız. Bizler iki ülke arasındaki dostluk, kardeşlik bağlarını daha geliştirmek istiyoruz. Bu konuda iki ülke arasında ortak çalışmalar da yapıyoruz. Her zaman sizi kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız." dedi.

Edirne'de kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Vali Sözer'e teşekkür eden Filibe Milletvekili Dimitar Nikolov Lazarov ise heyet olarak Edirne'den çok güzel izlenimlerle ayrılacaklarını ifade etti.

Lazarov, "Bugün hem sayın valimizin çalışma konuları hakkında bilgi almak hem de çeşitli yerleri ziyaret için Edirne'ye geldik. Buradaki iki kiliseyi ziyaret edeceğiz. Daha sonra heyet olarak İstanbul'a geçeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Cüneyt Yavuzcan ise iki ülke arasındaki ilişkilere büyük önem verdiklerini belirterek, her alanda ve düzeyde karşılıklı temasların olmasını desteklediklerini anlattı.

Bulgar heyeti, daha sonra Edirne'de bulunan Sveti Konstantin ve Elena kilisesini ve Selimiye Camii'ni ziyaret ettikten sonra İstanbul'a hareket edecek.



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,722 µs