En Sıcak Konular

Önder Sav’ın ekibi gidebilir

30 Ekim 2010 13:56 tsi
Önder Sav’ın ekibi gidebilir YARGITAY Başsavcılığı’nın uyarısı üzerine ertelenen tüzük değişikliğini uygulamak zorunda kalan CHP’de, Önder Sav’a yakın isimlerin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesinin dışında kalacağı iddia edildi.

Kuruluşundan bu yana ‘güçlü’ genel sekreterle yönetilen CHP’de bir dönem sona eriyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyarısının ardından uygulanması kararı alınan yeni tüzükte genel sekreterin yetkilerinin genel başkan yardımcılarına dağıtılması öngörüyor. Bu durumda MYK dışında kalması beklenen yedi ya da sekiz kişinin ise Genel Sekreter Önder Sav’a yakın isimler olacağı iddia edildi.

CHP’de uzun süredir tartışılan ve genel sekreterin yetkilerinin genel başkan yardımcılarına dağıtılmasını öngören tüzük değişikliği, 3 kasımda yapılacak Parti Meclisi toplantısında gerçekleşecek. Yeni tüzükte genel başkan yardımcısı sayısı 13 olarak belirlense de bu konuda Genel Başkan yetkili kılınıyor. Bu durumda yeni yönetimde yedi ya da sekiz kişi parti yeni yönetiminde yer alamayacak. Kulislerde, yeni MYK listesinde şimdiye kadar birçok yetkiyi elinde tutan Önder Sav’a yakın isimlerin yer almayacağı konuşuluyor. Partinin karar mekanizması olan MYK’da yer alan ve yeni yapılanmada yönetim dışında kalacağı iddia edilen MYK üyeleri şöyle: Hüseyin Karakoç, Mevlüt Coşkuner, İzzet Çetin, Abdullah Özer, Ali Koçal, Şahin Mengü ve Turgut Dibek.

Öte yandan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini almadığı takdirde Önder Sav’ın da liste dışı kalabileceği öne sürüldü. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise, yeni yapılanmada Önder Sav’ın teşkilatlar üzerindeki ‘hâkimiyetini’ ve ‘etkinliğini’ kırmak için teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Gürsel Tekin’i getirmek istediği ileri sürüldü.

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Genel Merkez’de yeni yapılanma süreci ile ilgili Sav ve Kılıçdaroğlu arasında bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşmede, Kılıçdaroğlu, Sav’a ‘yeni bir ekiple’ çalışacağı ve bu yeni yapılanmada yıpranan isimlerle yola devam etmek istemediğini dile getirdiği öne sürüldü. Sav ise tüm teşkilatlardan sorumlu güçlü bir genel başkan yardımcılığı istediği aksi takdirde yeni yönetimde görev almayacağı iddia edildi.
 
Kılıçdaroğlu’nun yeni kadrosu

Kulislerde konuşulan iddialara göre mevcut 20 MYK üyesinden genel başkan yardımcılığına getirilecek isimler ise şöyle: Hakkı Süha Okay, Haluk Koç, Gürsel Tekin, Umut Oran, Gülsüm Bilgehan, Gaye Erbatur, Faik Öztrak, Mahmut Duyan, Süheyl Batum, Gökhan Günaydın, Abdül Rezzak Erten ve Tekin Bingöl.
 
Güçlü sekreterlik tarihe karışıyor

Baykal ve ekibi tarafından hazırlanan yeni tüzüğe göre MYK en az 13 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreterden oluşacak. Genel sekreterlik sembolik bir makam haline gelecek. Sekreter parti bürokrasisi ve genel merkez idaresinden sorumlu olacak.
 
“Önder Sav’la çalışacağım” demedi

32. Gün programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Genel Sekreter Önder Sav’la çalışmaya devam edecek misiniz’ sorusuna net yanıt vermedi. Ne ‘evet’ ne de ‘hayır’ diyen Kılıçdaroğlu, “CHP’de yeni bir yapı ve yönetim ortaya çıkacak. Onu da hep birlikte çarşamba günü göreceğiz” dedi

Taraf



Bu haber 1,090 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,157 µs