En Sıcak Konular

Gazi maaşına 23.5 lira zam

30 Ekim 2010 12:41 tsi
Gaziler ve vatani hizmet tertibinden aylık alanların maaşlarına, Ocak’ta 23.5 lira zam yapılacak


Gazi maaşına 23.5 lira zam2011 Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı verilerine göre, gaziler ve vatani hizmet tertibinden aylık alanlar ile muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara ödenen 65 yaş aylığında maaş göstergeleri yeni yılda artacak. Gösterge ve memur maaş katsayısındaki artışla birlikte, gaziler ve vatanı hizmet tertibinden aylık alanların maaşı, 2011’in ilk 6 ayında yüzde 6.7, 65 yaş aylığı alanların maaşları ise yüzde 4.3 zam görecek. Bu çerçevede, İstiklal Harbi, Kore ve Kıbrıs Gazilerinin halen 348.47 lira olan aylık maaşı 1 Ocak’ta 371.9 liraya çıkacak. Vatani hizmet tertibinden aylık alanların maaşı da yeni yılda 371.9 lira olacak. Bu kişilerin dul eşlerine önümüzdeki yılın ilk yarısında 297.6 lira, diğer yakınlarına ise 207 lira maaş verilecek. Yeni gösterge ve maaş katsayıları ile gazi ve vatani hizmet tertibi aylıklarında 23.5 lira, vatani hizmet tertibinden aylık alanların dul eşlerinin maaşlarında 18.8 lira, diğer yakınlarının maaşlarında ise 13.1 lira artış meydana gelecek.

Gönül daha fazlasını vermeyi ister ama...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmişteki popülist politikalardan ve hesapsız yönetimlerden ötürü bugün çalışanlara ve emeklilere istenilen düzeyde pay verilemediğini aktardı. Başbakan Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında çalışan ve emeklilere ülke kaynaklarından yeterli payı verememelerinin gerekçelerini aktardı ve bunu geçmiş dönemlerdeki uygulamalara bağladı.

Kendilerinin de gönlünden daha fazla vermek geçtiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Gönül elbette daha fazlasını verebilmeyi istiyor, emeklilerimiz, çalışanlarımız elbette çok daha fazlasını hak ediyor. Fakat hükümet olarak, biz sadece bugünleri değil, yarınları da düşünmek zorundayız. Ona göre hesap yapmak zorundayız” dedi.



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,147 µs