En Sıcak Konular

Davetlere damgasını vuran türban krizi

30 Ekim 2010 12:36 tsi
Davetlere damgasını vuran türban krizi Adana'da ve Erzincan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile düzenlenen resepsiyonda türban krizi yaşandı.

Adana Valisi İlhan Atış ve eşi Birsen Atış, resepsiyon öncesi salonun giriş kapısında davetlileri tek tek karşıladı. Resepsiyona 6'ncı Kolordu ve Garnizon Komutanı Kongeneral Mehmet Eröz, Jandarma Bölge komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nında aralarında bulurduğu askerler, salonda türbanlı 5 - 6 davetliyi görünce resepsiyonu terk etti. Subaylar eşleriyle birlikte otelin arka kapısından ayrılırken gazetecilerin sorularını ise yanıtsız bırtılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Valisi İlhan Atış ise, “Neden gittiler bilmiyorum, herhangi bir bilgim yok, erken ayrılmış olabilirler’ dedi. Basın mensuplarını salondaki türbanlı konukları hatırlatmaları üzerine Atış, “Davet etmişiz gelmişler, burası Hilton Oteli, ondan kaynaklanan bir sorun olduğunu sanmıyorum” dedi.
Resepsiyon davetiyesinde kılık-kıyafet yönetmeliğine uyulması yönünde uyarı olduğu halde bu uyarıya uymayanlar hakkında bir işlem yapılacak mı? sorusuna ise Atış, ‘Serbest gelebilirsiniz’ diye cevap verdi.

Belediye Başkanının eşi resepsiyona alınmadı

ERZİNCAN'da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda türban krizi yaşandı. Resepsiyona başı kapalı eşleriyle birlikte katılan Erzincan Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır ve AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, Vali Abdülkadir Demir'in sıkıntı olabileceğini söylemisi üzerine gitmek istedi. Vali Demir, Çakır ve Eğinlioğlu çiftini üst kattaki bölüme davet ederken, resepsiyona eşleri türbanlı olarak gelenler de geri dönmek zorunda kaldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından saat 19.00'da Polis Evi'nde Cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi. Erzincan Valisi Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir’in evsahipliği yaptığı resepsiyona 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman eşi ile birlikte katıldı. Resepsiyonda bürokratlar ve üst düzey subaylar eşleri ile birlikte hazır bulundu. Bu sırada Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu geldi. Eşleri Yasemin Çakır ve Armağan Eğinlioğlu’nun türbanlı oluşu üzerine Vali Abdülkadir Demir uyarıda bulundu. Bu arada Vali Demir, içeri girmekten vazgeçerek çıkış kapısına yönelen konuklarını üst kattaki misafirhaneye davet etti. Ancak resepsiyona bundan sonra gelen ve eşlerinin başı kapalı olanlar ise geri döndü. Ordu Komutanı Orgeneral Ataman’ın hazır bulunduğu resepsiyonda 10’uncu Yıl Marşı söylendi ve konuklar saat 20.30 sıralarında dağıldı. Vali Demir konuklarını kapıda tek tek uğurladı.

Resepsiyondan sonra Vali Demir, üst katta bulunan konuklarının yanına giderek gönüllerini aldı.

Belediye Başkanı Çakır, çıkışta, “Biz davete icap ettik” derken Vali Demir ise bu konuda yorum yapmak istemediğini bildirdi.

Tahsin Ülker & Recep Demirci / Vatan



Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,974 µs