En Sıcak Konular

Lider değil, vekil haklı çıktı

30 Ekim 2010 12:20 tsi
CHP'nin Çankaya'daki resepsiyona katılmaması CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun özgürlükçü ve uzlaşmacı çıkışlarının parti içinden gelen tepkiler sonucu değiştiğine yönelik yapılan eleştirileri haklı çıkardı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce 15 Ekim'de parti olarak resepsiyona katılmayacaklarını açıklamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise böyle bir kararları olmadığını, İnce'nin kişisel görüşünü açıkladığını söylemişti. Kılıçdaroğlu daha sonra katıldığı programlarda da uzlaşmacı bir tavır görüntüsü vermiş ve "Resepsiyona daha çok var, henüz karar vermedik" demişti. İnce'yi de parti karar almadan görüş açıkladığı için eleştirmişti.

Aynı süreçte Muharrem İnce ise katıldığı televizyon programlarında sözünün ardında olduğunu, Kılıçdaroğlu farklı konuşsa bile gerçeklerin zamanla ortaya çıkacağını iddia etmişti. Gazetecilerin "Genel başkanınız sizi yalanladı, bir açıklamanız yok mu? " şeklindeki ısrarlı soruları içinde aynı tavrı göstermişti.

29 Ekim tarihi yaklaşınca CHP'nin tavrı belli oldu. Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle beklenti içine giren kamuoyu yanıldı. Çünkü parti olarak CHP resepsiyona gitmeyecekti. İnce'nin düşüncesinden farklı olarak grup serbest bırakılmıştı. Bütün milletvekillerinin gözü ise genel başkanda idi. O ne yaparsa herkes onu yapacaktı. Kılıçdaroğlu son güne kadar kararını açıklamadı. Sonrasında da Çankaya'daki resepsiyona gitmeyip İstanbul Kadıköy'de düzenlenen meşaleli yürüyüşe katılacağını belirtti. CHP'liler de genel başkanın işaretine uymayı tercih etti.

Eski genel başkan Deniz Baykal ilk günden katılmayacağını açıklayıp askerlerle aynı noktaya düşerdi. Kemal Kılıçdaroğlu dönemi de farklı olmadı. Daha önce de bir çok kez verdiği sözün ardında duramayan CHP lideri bu kez de kamuoyunu yanıltmadı ve Muharrem İnce'nin iki hafta önce söylediği noktaya geldi. Tıpkı askerler gibi, cumhurun resepsiyonu yerine kendi kutlamasını yapmayı tercih etti.

Zaman



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,279 µs