En Sıcak Konular

Gizli bilgiler Yunanlılara verilecekti iddiası

30 Ekim 2010 11:43 tsi
Gizli bilgiler Yunanlılara verilecekti iddiası Aralarında bazı TSK mensuplarının da bulunduğu organize suç örgütüyle ilgili soruşturmada yeni bilgisayar kayıtları ortaya çıktı

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliğince yürütülen "fuhuş soruşturması" çerçevesinde gözaltına alınan ve aralarında bazı TSK mensuplarının da bulunduğu organize suç örgütünün, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait "gemi seyir çizelgesi"ni Yunanlılara vermek için çalışma yaptıkları ortaya çıktı.

Ayrıca, suç örgütünün aralarında albay, yarbay ve birbaşı gibi üst dütbeli TSK personelinin de bulunduğu zanlıların 3. dalgada gözaltına alınmasıyla devam eden "Fuhuş Dosyası"nda önemli bilgiler günışığına çıktı.

Daha önce tutuklanan emekli albay İ.S.'de elde edilen bilgisayar CD'sinde, 3. dalgada gözaltına alınan Savunma Sanayi Müsteşarlığı Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı olan  Lütfi Varlıoğlu'nun adının verildiği ve ondan "alınacak" denilen bilişim dosyasında askeri modernizasyon projelerine ait belge ve sunumlara ulaşıldı.

İstanbul Emniyeti'nde oluşturulan bilişim uzmanlarından oluşan özel ekipçe yürütülen şifre kırma ve inceleme işlemleri sonrasında, suç örgütünün, Tübitak, Havelsan ve Aselsan'ın yürüttüğü askeri projelere yönelik "ciddi" faaliyet yürüttüğü ve bazı projelerin durdurulması ya da kesintiye uğratılması için çalışma yaptığı tespit edildi.

'Dikkat' notları!

3. dalgada gözaltına alınan Üsteğmenler M.D.I. ve E.K.'de elde edilen digital verilerin incelenmesinde ise çok önemli ipuçlarına ulaşıldı. Suç örgütünün aynı zamanda "casusluk" faaliyeti içinde olduğuna yönelik bilgiler içeren bir veri dosyasındaki, "Kemalettin Yakar'dan : Yunanlılara verilecek gemi seyir çizelgesinin alınması. (Dikkat edilecek. Yabancı birileri görmeyecek) biçiminde not bulunması dikkati çekti. Aynı dosyalar içinde yeralan başka bir özel notta ise, "Havelsan gıdadaki B.Ç.'nin eşi üzerinden Atina'daki müşterilere gönderilecek" notu bulundu.

Milliyet



Bu haber 1,163 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs