En Sıcak Konular

Yemen'den gelen uçaklarda patlayıcı bulunamadı

30 Ekim 2010 09:54 tsi
Yemen'den gelen uçaklarda patlayıcı bulunamadı Yemen'den gönderilen bazı paketlerden İngiltere ve Dubai'de şüphelenilmesi üzerine verilen uluslararası terör alarmının ardından, United Parcel Service (UPS)'e ait kargo uçuşları Amerikan ve İngiliz güvenlik birimleri tarafından arandı.

FBI Şikago ofisi sözcüsü Ross Rice, ABD'ye giden transit kargo uçağındaki iki şüpheli pakette herhangi bir patlayıcıya rastlanmadığını söyledi.

Rice, FBI'ın çok yakın zamanda bir saldırı ihtimaline inanmadığını ve Şikago bölgesinde herhangi birisi ya da mekanın riskte olduğuna dair ne bir tehdit yapıldığını, ne de alındığını bildirdi. Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, her iki paketin de Yemen'den gönderildiğini ve potansiyel terör tehdidine karşı ABD Başkanı Barack Obama'nın Perşembe akşamı bilgilendirildiğini belirtti.

ABD'li bir yetkili, şüpheli paketlerin ABD'ye gitmek üzere bekleyen kargo uçaklarında bulunduğunu kaydetti. Uçakların birisi Londra'nın kuzeyindeki Doğu Midlands havaalanında, diğeri de Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai havaalanında bekliyordu.

ABD'li kargo taşımacılık şirketi FedEx Corp, Yemen'den gelen şüpheli bir pakete Dubai'deki tesislerinde el konulduğunu doğruladı. FedEx sözcüsü Maury Lane, ek güvenlik tedbirleri çerçevesinde Yemen'den gelen tüm kargolara ambargo uygulanmaya başlandığını aktardı.

Birleşik Arap Emirlikleri Genel Sivil Havacılık Otoritesi'nin yaptığı yazılı açıklamada, Yemen'den gelen bir paketin şüpheli bulunduğu ve paketin FedEx uçağı ile incelenmek üzere ABD'ye gönderildiği belirtildi. Paketin laboratuvarda inceleneceği, Yemen, ABD ve İngiliz sivil havacılık otoriteleri ile tam bir işbirliği içerisinde hareket edildiği kaydedildi.



Bu haber 1,328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,783 µs