En Sıcak Konular

'İpek Yolu'nu canlandıracağız'

30 Ekim 2010 09:23 tsi
'İpek Yolu'nu canlandıracağız' Çin temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ziyaretinin üçüncü ayağı ve İpek Yolu'nun başlangıcı tarihi Xian (Şian) şehrinde Shaanxi eyalet vali yardımcısı Luo Qijian ile görüştü.

Davutoğlu, bugün, duvarlarında Kur'an-ı Kerim'in tüm ayetlerinin tahta oymalara Çin ve Arapça'sının yazıldığı ve Çin mimarisiyle yapılan Büyük Cami ile Müslüman mahallesini ziyaret ettikten sonra Terracotta Toprak Askerler Müzesi'ni gezdi. Ardından Shaanxi eyaleti yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Davutoğlu, eyaletin uçak sanayi ve rüzgâr enerjisi konusunda avantajlı olduğunu ve bu konuda işbirliği yapmak istediklerini kaydetti. Xian şehrinin tarih ve ekonomi potansiyeli olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, kültür ve turizm alanında da işbirliği yapılabileceğini kaydetti. Davutoğlu, Çin ile eyaletler bazında da işbirliğine gitmek istediklerini ifade etti. Davutoplu, Adıyaman'ın, Xian ile kardeş şehir olması önerisinde de bulundu.

Vali yardımcısı Luo ise, Davutoğlu'nun ziyaretinin Türk-Çin ilişkilerini geliştireceğini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğine dikkat çekti. Luo, ''Bu ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Luo, kendisinin 2005'te İstanbul'a gittiğini ve o zaman Çin'in telekomünikasyon sorumlusu olduğunu ve bu alanda işbirliği yollarını aradığını, şimdi bu işbirliğinin değişik alanlarda yapılabileceğini dile getirdi. Görüşmenin ardından Luo, Davutoğlu onuruna bir yemek verdi.

Davutoğlu, buradaki temaslarının ardından Şanghay şehrine geçecek.

Cihan



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,988 µs