En Sıcak Konular

Komutanlar resepsiyonu terk etti

29 Ekim 2010 21:44 tsi
Adana'da rütbeli askerler "29 Ekim" Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu terk etti.

Adana Valiliği tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen programdan komutanların başörtülü bayanlar yüzünden ayrıldıkları ileri sürüldü. 6. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, resepsiyonu terk ettikten sonra diğer subay ve astsubaylar da peşinden salondan çıktı.

Adana Valisi İlhan Atış ve eşi Birsen Atış aralarında, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun,CHPGenel Başkan Yardımcısı Nevin Gaye Erbatur, CHP Milletvekili Hulusi Güvel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan, CHP İl Başkanı Zeydan Karalar gibi çok sayıda davetliyi salonun girişinde karşıladı. Saat 19.30'da başlaması planlanan resepsiyon öncesinde askerler eşleriyle araçlarına binip otelden ayrıldı. Salonda hiçbir bir subay ve astsubayın kalmadığı gözlendi.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali İlhan Atış, bu hususta hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi. Atış, "Erken ayrılanlara sormanız gerek. Ben bilmiyorum." dedi.

Bir gazetecinin salonda bir başörtülü davetli bulunduğunu hatırlatması üzerine ise Atış, "İçerde bir tane değil birkaç tane hanımefendi vardır. Onları davet etmişiz, gelmişler. Burası Hilton Oteli. Etkinliğimiz var, etkinliğimize katılıyorlar. Ama ondan olduğunu sanmıyorum. Herhalde bir nedeni var, ama ben bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Askerlerin bir açıklama yapmadan ayrıldıklarının belirtilmesi üzerine ise İlhan Atış, "Demek ki gitmeleri gerekmiş. Acil işleri çıkmıştır." cevabını verdi.

Basın mensuplarının resepsiyon davetiyesinde kıyafetle ilgili bir şart yazdığını belirtmesi üzerine Atış, "Kıyafetli ilgili davetiyede iki madde vardı. Ancak salonda gazeteciler de bu kurala uymamıştır." açıklamasını yaptı.

cihan



Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,499 µs