En Sıcak Konular

Mustafa Özbek'in evi aranacak

29 Ekim 2010 19:24 tsi
Ergenekon davası sanıklarından Mustafa Özbek'e bir kötü haber de KKTC'den geldi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Ergenekon Araştırma Komisyonu üyesi Arif Albayrak, 4 Kasım'da yapılacak olan toplantıda Mustafa Özbek'in KKTC'deki evinde arama yapılmasını isteyeceklerini belirtti.

Türkiye'de 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda el bombası bulunduğuna dair bir telefon ihbarı ile başlayan Ergenekon sürecinde tutuklanan bazı isimlerin KKTC ile olan ilişkileri münasebetinden dolayı konuyla alakalı olarak KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde de bir araştırma komisyonu kurulmuştu. Komisyon üyelerinden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Arif Albayrak Meclis Araştırma Komisyonu'nun çalışmaları sonucunda beklenen verilere ulaşmakta zorluk çektiklerini belirtti. Bugüne kadar komisyonun gerektiği gibi çalışamadığına dikkat çeken Albayrak, komisyonun istediği materyallere ulaşamaması durumunda oy çokluğu ile kaldırılmasının gündeme geleceğini belirtiyor.

"ÖZBEK'İN KKTC'DEKİ EVİNDE ARAMA YAPILMAMIŞTI"

KKTC Cumhuriyet Meclisi Ergenekon Araştırma Komisyonu üyesi Arif Albayrak, komisyonun 4 Kasım'da yapılacak olan toplantısında Türk Metal-İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in KKTC'deki evinde ve gayrimenkullerinde de arama yapılmasını talep edeceklerini bildirdi. Mustafa Özbek'in Türkiye'de tutuklanmasının ardından Türkiye'deki evinde ve çalışma ofisinde arama yapıldığını hatırlatan Albayrak, Özbek'in KKTC'deki konutunda arama yapılmadığına dikkat çekti.

"KOMİSYON OY ÇOKLUĞU İLE FESHEDİLEBİLİR"

Komisyondaki çalışmalarında, araştırılmasını istedikleri bilgilere ulaşmakta büyük güçlükler yaşadıklarının altını çizen Albayrak, bu sebepten komisyonun işlevsiz gibi göründüğünden kapatılma durumu ile karşı karşıya olduğunu da vurguladı. Araştırma komisyonunda 3 Ulusal Birlik Partisi'nden iki de Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden üye olduğuna dikkat çeken Albayrak bu durumda, komisyonun oy çokluğu ile feshedilebileceğine dikkat çekti.

"DENKTAŞ'TAN 1998 SEÇİMLERİNDE TÜRKİYE'DEN PARA ALIP ALMADIĞINA DAİR BİLGİ İSTENECEK"

Komisyonun daha önce hazırladığı rapora göre, 1998 yılında dönemin KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın şahsi telefonlarının dinlenip dinlenmediğine dair bilirkişi raporu, Mustafa Özbek'in KKTC'deki evinde Polis Genel Müdürlüğü'nden alınacak arama emri ile arama yapılması, Atatürkçü Düşünce Derneğinde bulunan 'Gizli' ibareli belgenin Rauf Denktaş'a verilip verilmediğinin şahsına sorulması, Polis Genel Müdürlüğü Muhaceret Şubesinden, Yaşar Okuyan isimli vatandaşın 1998 yılından itibaren adaya giriş çıkış dökümünün istenmesi, Rauf Denktaş'a 1998 seçimlerinde Türkiye'den veya başka bir yerden seçimlerde kullanılmak üzere para gönderilip gönderilmediğinin sorulması istenmişti.

"SERDAR DENKTAŞ'A 'PAŞA' İSİMLİ KİŞİ SORULACAK"

Ayrıca 1998 yılında adaya giriş yapan Leyla Şakacı isimli vatandaşın adaya geliş gidiş tarihlerinin ve Leyla Şakacı isimli şahsın uçakta yanında bulunan kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi, Mustafa Özbek'in 1998 tarihinden itibaren adaya giriş çıkışlarını gösteren belgenin temin edilmesi, 2 Kasım 1998 tarihinde 'Paşa' isimli biriyle bir telefon görüşmesi yapan Serdar Denktaş'a konunun sorulması ve Paşa'nın kim olduğunun öğrenilmesi, gibi bilgilere ulaşılmaya çalışan komisyon şuana kadar gerekli materyallere ulaşamadığı için komisyonun kapatılması gündemde.

"KOMİSYON BAŞKANI ÖZBEK'İN SAMİMİ ARKADAŞI"

KKTC Cumhuriyet Meclisi Ergenekon Araştırma Komisyonunda Ulusal Birlik Partisi'nden (UBP) Ahmet Çaluda, Ali Rıza Usluer ve Necdet Numan üye sıfatı ile bulunurken, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden (CTP) ise Sonay Adem ve Arif Albayrak görevli. Komisyon Başkanlığı yapan Güzelyurt milletvekili Ahmet Çaluda'nın Türk Metal-İş Sendikası Başkanı Mustafa Mustafa Özbek'le yakın ilişkisi olduğu biliniyor.

cihan



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,551 µs