En Sıcak Konular

Baydemir'e gaziden anlamlı hediye

29 Ekim 2010 15:09 tsi
Cumhuriyet'in 87. yıldönümü Diyarbakır Valiliği önünde renkli görüntülerle kutlandı. Yenişehir ilçesindeki kutlamalar Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Zeki Çolak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in

Diyarbakır'da kutlamalara BDP'li başkanlar tam kadro katılırken, bir gazi Baydemir'e ay-yıldızlı kravat hediye etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, günün anlamı ile ilgili bir konuşma yaptı.

Vali Toprak, binlerce yıldır ülke toprakları üzerinde kader birliği yaparak, aynı bayrak altında yaşayan insanlar arasında birilerinin milleti birbirine düşürme gayreti içine girdiğini vurguladı.

Toprak, şöyle devam etti: "Ancak, tek yürek olmuş milletimiz her ferdinin sayesinde tüm yanlış emelleri boşa çıkarmıştır. Bundan sonra da asla ve asla milletimizin her ferdinin huzurunu, birliğini ve beraberliğini bozamayacak ve aramıza bir şey giremeyecektir. Birileri istiyor ki, sevgi yerine nefret, kardeşlik yerine ayrılık, bu şehre hakim olsun. İş arayan, aş arayan yol ve huzur arayan ve su bekleyen susuz kalsın istiyorlar. Ben inanıyorum, Diyarbakır geçmişteki kadar sevgi ve hoşgörünün derinliğini gösterecektir." diye konuştu.

Vali Toprak'ın ardından öğrenciler şiirler okuduktan sonra tören geçidi yapıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Zeki Çolak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, tören geçidinde öğrenci, asker, polis ve kurumları selamladı. Tören geçidi sırasında Diyarbakır 2. Hava Taktik Komutanlığı 8. Ana Jet Üstü Komutanlığı'ndan kalkan 3 savaş uçağı ile 3 Skorsky helikopter kutlama alanı üzerinden geçti. Vatandaşların ilgisinin geçen yıllara göre daha fazla gözlenen törene BDP'li Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu da katıldı.

Bu arada Diyarbakır'daki kutlamalardan sonra Hindibaba Caddesi'nde bekletilen bir askeri tank ile polis panzerine onlarca çocuk bindi.

(CİHAN)

 TÖREN, PROTOKOLDE KÜÇÜK BİR ‘OTURMA’ KARMAŞASIYLA BAŞLADI

 Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün protokoldeki yerini almasıyla başladı ancak Cumhurbaşkanı Gül’ün protokoldeki yerine geçmesinden sonra küçük bir karmaşa yaşandı; TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve protokol üyeleriyle tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, tokalaşmadan sonra yerine oturdular ancak tören geçişi anonsunun yapıldığı bu sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı diğer üyeler, İstiklal Marşı’nı okumak için ayakta beklemeye devam etti. Bu sırada Başbakan Erdoğan’a seslenen Cumhurbaşkanı Gül, diğer protokol üyelerinin de ayakta beklemeye devam ettiğini gördükten sonra ayağa kalktı. Gül’ü ayakta gören Şahin de yerinden kalktı ve tören anonsunu o da diğer protokol üyeleriyle birlikte ayakta karşıladıktan sonra İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören başladı.

 AKM’deki törende, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

 ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU TÖREN BOYUNCA KONUŞMADI- TÖREN SONUNDA EL SIKIŞTI

 Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini, ilk kez Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katılan Orgeneral Koşanerle birlikte ayakta izledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner'in eşi Nurdan Koşaner de protokolde yerini aldı. Öte yandan, Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yan yana oturdukları tören boyuncu birbirleriyle konuşmadıkları, ancak tören bitiminde el sıkıştıkları gözlendi.

 Resmi geçit törenine, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Şahin, Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Koşaner, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Bakanlar Kurulu'nun bazı üyeleri, kuvvet komutanları, yabancı misyon şefleri ile subay, astsubaylar ve vatandaşlar katıldı.

 TÖRENE HAVA MUHALEFETİ

 Bu arada, tören programında yer alan Türk Yıldızları'nın gösterisi ve Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının geçişi hava muhalefeti yüzünden iptal edildi.



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs