En Sıcak Konular

Başkan'ı kurtaracak komedyen

29 Ekim 2010 12:50 tsi
Başkan'ı kurtaracak komedyen ABD Başkanı Barack Obama, popülaritesine darbe vuracağı iddia edilen ara seçimler öncesi, önemli bir ekran promosyonu gerçekleştirdi.

CBS Televizyonu’ndaki “Daily Show” programına konuk olan Obama, şovmen Jon Stewart’ın oldukça cüretkâr soruları karşısında yer yer zorlandıysa da, programın ertesi günkü yansımaları, Başkan lehine oldu. Stewart Obama’ya, “2 yıldır umut ve değişimden bahsediyorsunuz; ama Demokrat arkadaşlarınız hala ‘N’olur bebek bir şans daha’ gibi laflar ediyor” sözlerini, beklenenin aksine kızarak değil, kahkahalarla karşılayan ABD lideri, henüz yapmak istediklerinin önemli bir kısmını gerçekleştirecek zaman bulamadıklarını ima ederek, “Değişim dediysek 18 ayda olur demedik. Bunun için çalışıyoruz” dedi. Jon Stewart, ekonomi danışmanını eleştirdiği bölümde de Başkan’a “Ahbap” diye hitap etti. Basın, “İlk kez ABD başkomutanına ahbab dendi” yorumunda bulundu. Obama ise komedyenin rahatlığını gülerek karşıladı.
2 kasımda gerçekleştirilecek ara seçim öncesinde liderler, ABD’de halkın en çok ilgi gösterdiği medyatik kişilere dönüşmüş durumda. Obama’nın katıldığı programı, stüdyoda canlı izlemek için izleyicilerin saatlerce kuyrukta beklediği ve önemli bir kısmının da dışarıda kaldığı öğrenildi. Obama’nın “Central Comedy Show”u tercih etmesiyse, oldukça stratejik bir seçim olarak değerlendiriliyor. Programın genel izleyici kitlesi, gençlerden oluşuyor. Barack Obama, genç nüfusa oynayarak, seçmen tabanındaki durağanlığa son vermek istiyor.

ABD’yi en çok etkileyen adam

Programın sunucusu Jon Stewart, Obama’nın 21’nci sıradan girdiği, Askmen.com’un “Amerika’yı en çok etkileyen adamlar” listesinin en tepesinde.



Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,171 µs