En Sıcak Konular

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

29 Ekim 2010 11:37 tsi
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle yetkilileri ve vatandaşları sel konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, ülkenin tümünde yağış beklendiği açıklandı. Meteoroloji ani yağışlardan dolayı oluşabilecek sel konusunda da vatandaşları ve yetkilileri önlem almaları konusunda uyarılarda bulundu. Meteorolojiden yapılan açıklamada; yurt genelinde görülecek yağışların sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevreleri ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz ve gece saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Meteoroloji, ülke genelinde etkili olacak yağışın yanında rüzgâr konusunda da uyarılarda bulundu. Özellikle Marmara Bölgesi'nde etkili olması beklenen rüzgârın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşları ve yetkilileri uyardı. Yetkililer, rüzgârın İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60–90 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiğini açıkladı.

Bölgelere göre başlıca şehirlerin hava durumu şöyle:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu. Doğusu ile Tekirdağ ve Balıkesir çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cuma) sabah saatlerinde doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgâr, İstanbul Boğazı başta olmak üzere kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60–90 km/saat) şeklinde esecek.

Balıkesir: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Rüzgâr, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60–90 km/saat) şeklinde esecek. Sıcaklık 10 derece.

Bursa: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgâr, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60–90 km/saat) şeklinde esecek. Sıcaklık 11 derece.

Edirne: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgâr, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kısa süreli fırtına (50–65 km/saat) şeklinde esecek. Sıcaklık 12 derece.

İstanbul: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgâr, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60–90 km/saat) şeklinde esecek. Sıcaklık 13 derece olacak.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Afyonkarahisar: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı. Sıcaklık 11 derece

Denizli: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı. Sıcaklık 16 derece.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu. Sıcaklık 16 derece.

Uşak: Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar sağanak yağışlı, sıcaklık 11 derece.

AKDENİZ: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Adana: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 26 derece.

Antalya: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 20 derece.

Mersin: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 26 derece

Osmaniye: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı 21 derece.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların doğusunda kuvvetli olası bekleniyor

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı ve hafif sağanak yağışlı. Sıcaklık 12 derece.

Eskişehir: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. Sıcaklık 9 derece.

Kayseri: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 14 derece.

Niğde: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 12 derece.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların, bugün (Cuma) sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bolu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cuma) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 10 derece.

Karabük: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. Sıcaklık 13 derece.

Kastamonu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sıcaklık 10 derece.
 
Zonguldak: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cuma) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 12 derece.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Orta Karadeniz ile gece saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Çorum: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 13 derece.

Samsun: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 13 derece.

Tokat: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 13 derece.

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. Sıcaklık 16 derece.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Batısı ile öğle saatlerinden sonra kuzeyi, akşam saatlerinden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı. Sıcaklık 13 derece.

Malatya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. Sıcaklık 20 derece.

Tunceli: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 20 derece.

Van: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı. Sıcaklık 18 derece.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batman: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 26 derece.

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 24 derece.

Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sıcaklık 21 derece.

Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 25 derece.

DENİZLERDE HAVA

Marmara'da kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz ile Ege'de sabah saatlerinde fırtına, Doğu Karadeniz, Batı Akdeniz ve Güney Ege'de fırtınamsı rüzgâr bekleniyor

KARADENİZ: Sağanak yağışlı, Rüzgâr, Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ile 6, sabah saatlerinde 6 ile 8, Doğu Karadeniz, kuzeydoğu akşam kuzeybatıdan 4 ile 6, gece doğusu güneybatıdan 5 ile 7 kuvvetinde. Dalga: 1,5 ile 2,5 metre Doğu Karadeniz'de gece, Batı Karadeniz'de sabah saatlerinde 2 ile 3 metre. Görüş mesafesi ise İyi, yağış anında orta.

MARMARA: Sağanak yağışlı, doğusu öğle saatlerine kadar kuvvetli. Rüzgâr, Kuzeydoğudan 4 ile 6 sabah saatlerinde 7 ile 9 öğle saatlerinde 5 ile 7 kuvvetinde. Dalga boyu: 1,5 ile 2,5 metre sabah ve öğle saatlerinde 3 il 3,5 metre. Görüş mesafesi: İyi, yağış anında orta.

EGE: Parçalı bulutlu. Rüzgar, Kuzey Ege'de kuzeydoğudan 4 ile 6 sabah saatlerinde 6 ile 8, öğle saatlerinde 5 ile 7, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ile 7, sabah saatlerinde açıkları 6 ile 8 kuvvetinde. Dalga boyu, 1,5 ile 2,5 metre. Kuzeyi ve açıklarında 3 ile 4 metre. Görüş mesafesi, iyi.

AKDENİZ: Sağanak yağışlı. Rüzgar, batı ve güneybatıdan 4 ile 6, akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 5 ile 7 kuvvetinde. Dalga boyu: 1,5 ile 2,5 metre, akşam saatlerinden batısı 3 metre. Görüş mesafesi, iyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ: Parçalı bulutlu. Rüzgâr, Batı ve güneybatıdan 2 ile 4 batısı 5 kuvvetinde, Dalga boyu 0,25 ile 0,50 metre arasında. Görüş mesafesi ise iyi olacak.

cihan



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs