En Sıcak Konular

İsrail ile "koltuk çekişmesi"

29 Ekim 2010 10:52 tsi
İsrail ile Fas’ın Rabat kentinde toplanan Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi’nin Türkiye ile İsrail arasında koltuk çekişmesine sahne olduğu öne sürüldü.

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, 25 ülkenin parlamenterlerinden oluşan asamblenin dünkü toplantısında başkan yardımcılığı koltuğu için Türkiye ile İsrail arasında görülmemiş bir çekişme yaşandığını öne sürerek, çekişmenin İsrail’in zaferiyle sonuçlandığını iddia etti.

Yediot Ahronot’un iddiasına göre, dünkü toplantıda iki başkan yardımcılığı için seçim yapıldı. Adı belirtilmeyen Türk milletvekiline rakip olarak İsrail’den de Majalli Whbee adlı milletvekili adaylığını koydu.

İsrail Meclis Başkanı Reuven Rivlin, Türk adayın seçilmesi halinde toplantıyı terk edeceklerini söyleyerek asambleye katılan Avrupa ülkelerine baskı yaptı. Rivlin ayrıca toplantıda, Türk ve Arap temsilcilerin sürekli saldırılarına karşı kendilerini savunmak zorunda kalmak istemediklerini söyledi.

Rivlin’in iddiasına göre baskı sonuç verdi ve Avrupa ülkeleri ile eski başkanı İsrail’in yanında yer alarak Türk adayın seçilmesini engellerken, İsrail temsilcisi Whbee başkan yardımcılığına getirildi. Diğer koltuğa ise Fransız temsilci seçildi.

İsrailli bir temsilci, Yediot Ahronot’a yaptığı değerlendirmede, seçim sonucunu “Türkiye’ye karşı elde edilmiş önemli bir zafer” olarak niteledi. Temsilci, İsrail’in, geleneksel olarak Tel Aviv politikalarına karşı çıkan Arap ve Avrupalılardan oluşan böyle bir forumda ilk kez yönetici rolüne seçilmeyi başardığını iddia etti. Aynı temsilci, “Rivlin, Avrupalı temsilcileri toplantıyı terk etmekle tehdit etmeseydi bunu yine başaramazdık” dedi.

Asamble başkanlığı seçimi ise bugün yapılacak. Başkanlığa Mısırlı temsilcinin getirilmesi bekleniyor.



Bu haber 1,037 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,965 µs