En Sıcak Konular

Bursa'da yine evler ve tarlalar su altında kaldı

29 Ekim 2010 10:09 tsi
Bursa'da iki gündür etkili olan yağmur sebebiyle yine ev, iş yerleri, kurban pazarları ve tarlalar su altında kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar botlarla tahliye edildi.

Meteoroloji, Bursa'da son 24 saatte metrekareye 58 kilo gram yağmur düştüğünü açıkladı. Yetkililer, sağanak yağmurun bugün öğle saatlerine kadar devam edeceğini açıkladı.

Çarşamba günü başlayan sağanak yağmur gece boyunca etkili oldu. Dün riskli görülen onlarca binanın boşaltıldığı şehirde, yine su baskınları engellenemedi. Kenar mahallelerdeki ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Panayır ve Alacahırka Mahallesi'nde yine onlarca evi su bastı. Panayır Mahallesi'nde evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, Sivil Savunma İl Müdürlüğü ekiplerinin botlarıyla tahliye edildi.

Yoğun yağış sebebiyle Panayır Mahallesi'ndeki kurban pazarı da sular altında kaldı. Kars'tan getirdiği hayvanları satmak istediğini, ancak 3 gündür sular altında kaldıklarını belirten Ünal Kurtbaş, "Yağmur bastırınca çadırlar su doldu. ineklerimizi son anda kurtardık. Çadırlar su dolunca hayvanlarımızı yağmur altında bırakmak zorunda kaldık. Kira ödüyoruz ama yeterince hizmet alamıyoruz." dedi.

Doğanevler Mahallesi'nde de birçok evi su bastı. Adem Karagöz isimli vatandaş, "Evimiz bir anda suyla doldu. eşyalarımızı toplamaya çalıştık ama hasarımız büyük." diye konuştu. Evdeki suyu tahliye etmeye çalışan Karagöz, altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğunu söyledi.

Öte yandan, Bursa'da onlarca dönüm ekili alan sular altında kaldı. İki gündür devam eden yağış sebebiyle toprak suya doyunca yağmur suları tarlalara doldu. Yunus Sarıbay isimli vatandaş, "Roka ve ıspanak ekili 40 dönüm tarlam vardı, hepsi sular altında kaldı. Zararım büyük. Altyapı olmayınca sular tarlama doldu." diye konuştu.

cihan




Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,029 µs