En Sıcak Konular

İşte AK Parti'nin oy oranı

29 Ekim 2010 09:53 tsi
İşte AK Parti'nin oy oranı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, yapılan son ankete göre partisinin oy oranını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP'nin ‘omurgasız' eleştirisine İzmir'de tepki verdi. Aksu, “Başbakan'a omurgasız diyebilen bir dilin kemiği olabilir mi? Ülkeyle aralarına duvarlar örmüş, her biri ayrı telden çalan, birinin ak dediğine diğerinin kara dediği, saatte bir fikir değiştiren, iktidar hırsından başka ortak noktaları olmayan kimselerin ağızlarına bu tür laflar yakışıyor olabilir. Kötü söz sahibinindir” dedi.

Ak Parti'nin siyasi ve hukuki işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a omurgasız diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Ak Parti büyüyor. Siyasi ikbal hırsıyla gözlerini bağlamayanların vicdanlarına kilit vurmayanların son derece rahat gördüğü bir gerçektir bu. Kendi iç çelişkilerini ve kargaşalarını milletin gözlerinden kaçırmak için bazıları 30 yıl geride kalmış üsluplarla, tahriklerle, hakaretlerle bize saldırmayı siyaset yapmak sayıyor. Kavgada çocukların bile birbirlerine söylemediği lafları söylemek siyaset olabilir mi? Başbakan'a omurgasız diyebilen bir dilin kemiği olabilir mi? Ülkeyle aralarına duvarlar örmüş, her biri ayrı telden çalan, birinin ak dediğine diğerinin kara dediği saatte bir fikir değiştiren, iktidar hırsından başka ortak noktaları olmayan kimselerin ağızlarına bu tür laflar yakışıyor olabilir. Kötü söz sahibinindir. Milletin gözünde kaybettikleri itibarı çamurla, polemikle geri almaya çalışıyorlar. Sürekli irtifa kaybeden, sıfırın dahi altında seviyeye sahip kimselerin sözlerinin bir değeri olabilir mi? İnsanların karşısına projeleriyle, fikirleriyle, vizyonlarıyla çıkamayanlar hakaretle, kaosla durumlarını gizlemeye çalışıyorlar. Bugüne kadar CHP'nin Genel Başkanı da dahil hiçbir siyasetçinin ağzından memleketin bir sorununa dair çözüm önerisi duyan var mı? Her gün bir hakaretle günlerini geçiriyorlar. Sonra da biz niye ebedi muhalefetiz, niye demir attık' diye hayıflanıyorlar. Her hareketleri çelişki. Eğitim hakkı en temel insan hakkıdır. İnsanların kıyafet tercihlerinden dolayı öğrenim haklarının engellenmesini içlerine sindirebilen insanlar kendilerini sosyal demokrat olarak tarif edebilir mi? Etse de ne kadar inandırıcı olur? Duyduk ki Cumhurbaşkanı'nın resepsiyonuna katılıp katılmama konusunda milletvekillerini serbest bırakmışlar. Bırakın da kızlarımız üniversiteye gidip gitmeme konusunda serbest olsunlar, özgür olsunlar. Neredeyse milletvekillerini bile yasaklayacaklar. Bunlar mı özgürlükçü olacaklar?”

EĞİTİM DÜZEYİ İLE ‘EVET' ARASINDAKİ NEGATİF İLİŞKİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, Pollmark'ın yaptığı, referandumda eğitim düzeyi ile ‘evet' oyları arasındaki negatif ilişkiyi gösteren anketin sadece 30 ilde yapıldığını sonucu net görebilmek için 81 ile tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Aksu, “Tamamlanıp onun raporu elimize geldiği zaman sonucu göreceğiz. Böyle bir ilişki kurabilirler mi bilmiyorum. Onlar bu işin uzmanı, tahlili yapmışlar ama 81 il tamamlandıktan sonra bu değerlendirmeyi yapmak daha doğru olur” dedi.

AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 46

Aksu, Pollmark'ın yaptığı aynı ankette “Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz” sorusuna yüzde 46 Ak Parti dendiğini öne sürerek, “Bugün seçim oysa kime oy verirsiniz sorusunun yanıtına göre oyumuz yüzde 46.12 Eylül gecesi Başbakan, referandum sonucunun değerlendirileceğini, bir algılama eksikliği varsa bunun giderilmesi için gayret gösterileceğini ifade etti. Bu araştırmalar il il önümüze gelecek. Her kente göre bir strateji elbette uygulanacak. Ne yapılması gerekir, neyin anlatılması gerekir, neyin öne çıkarılması gerekir. Bunları anlatmamız lazım. Evet ve hayırların tahlilini yapacağız. Evetlerin bize oya dönüşmesi için gayret göstereceğiz. Bize oy verenler yüzde 46 bunu yükseltmeye çalışacağız” dedi.

bugün



Bu haber 995 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,924 µs