En Sıcak Konular

Emniyette yeni standart: Keller polis olamayacak

29 Ekim 2010 09:29 tsi
Polis adaylarında aranacak fiziksel özelliklere yeni kriterler getirildi. Bundan sonra başının üst kısmının yarısı ile tepesi kel olanlar polisliğe alınmayacak.

Kellerin dışında çenesi 7 mm ileride olanlar, dövmesi bulunanlar ve yarık damaklılar da mülakatta elenecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, saç şekilleriyle ilgili sınıflandırmayı resimli örneklerle sınav komisyonlarına bildirdi. 
 
Emniyet Genel Müdürlüğü, polis alımlarında adaylarda aranacak fiziksel özellikleri yeniden belirledi. Başının üst kısmının yarısı ile tepesi kel olanlar polisliğe alınmayacak. Polis adaylarına çene, dudak ve diş ayarı da geldi. Çenesi 7 mm ileride olanlar mülakatta elenecek. Polis adaylarında aranan yeni standartlar mülakat yapılacak birimlere gönderildi. Sınav komisyonu üyeleri, hafta sonu yapılacak mülakat öncesinde 25 maddeden oluşan yeni standartlar üzerinde çalışıyor. Yeni standartlarda en dikkat çekeni kellik maddesi. Emniyet Genel Müdürlüğü, saçında kellik olanların teşkilata kabulünün önünü kapadı. Ayrıca yüzde, 5 metreden bakıldığında eşkal belirleyici nitelikte iz olanlar da polisliğe kabul edilmeyecek, aynı şekilde yarık damak, dudak ameliyatlılar da mülakatta elenecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü, polis adaylarında arayacağı saç standardında Hamilton saç dökülmesi sınıflamasına gitti. Buna göre başının üst kısmının tamamı ile yarısında ve tepesinde saç olmayanlar Polis Meslek Yüksek Okullarına (PMYO) kabul edilmeyecekler. Emniyet Genel Müdürlüğü, saç dökülmesi yaşayan adaylardan hangilerinin alınıp hangilerinin alınmayacağına ilişkin sınıflandırmayı da resimli örneklerle sınav komisyonlarına bildirdi. Göğüs ya da sırtta kendine zarar vermesi sonucu, isim ya da şekil çizmek yoluyla oluşan izi bulunanlar elenecek. Kol, bacak, ayak ve ellerde benzeri zararlar görülen adaylar da PMYO'lara alınmayacak. Vücudun herhangi bir yerinde cilt üstü veya altında metal cisim taşıyanlar (piercing veya ortopedi operasyonu sonrasında konulmuş çivi ve benzeri metal) elenecek. Vücudun neresinde olursa olsun her türlü kalıcı dövme ve benzeri kalıcı uygulama olanların ise hiçbir şansı yok. Beden kitle endeksi 15'in altında ise ya da 30'un üstü olan adaylar yine mesleğe kabul edilmeyecek.

Gözde ishihara kitabı ile renk körlüğünün muayene edilip kısmi veya tam renk körlüğü bulunan adayların da polis olma şansı bulunmuyor. Göz kapağı düşüklüğü, şaşılık, irislerde renk farklılığı, göz kapağına ait ameliyat bulgusu olan adaylar ile kulakta şekil bozukluğu bulunanlar lacivert üniformayı giyemeyecekler. Emniyet Genel Müdürlüğü, polis adaylarının dişlerine büyük önem veriyor. Alt çene geriliği 3, ileriliği 6 mm'den fazla olan adaylar, çene açıp-kapama 5 mm'den fazla olanlar Emniyet'in standartları dışında tutuldu. Adaylardan ortodonti tedavisi görenler Emniyetçe sakıncalı bulunmadı.

zaman

 



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,007 µs