En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları 4-6 derece azalacak

29 Ekim 2010 09:23 tsi
Sıcaklıklar 4 ila 6 derece azalacak, yurdun büyük bir bölümü sağanak yağışların etkisinde olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Türkiye genelinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevreleri ile Doğu Akdeniz, İç Anadolunun doğusu, Orta Karadeniz ve gece saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yurt genelinde 4 ila 6 derece azalacak.

Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos), yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta, İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara'da kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Türkiye genelinde görülecek yağışların; Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevreleri ile Doğu Akdeniz, İç Anadolunun doğusu, Orta Karadeniz ve gece saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın; İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (deniz, kara ve hava ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esecek 13

ANKARA: Çok bulutlu,aralıklı ve hafif sağanak yağışlı 12

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu 16

ANTALYA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek 20

SAMSUN: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor 13

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı gececek. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor 24

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Doğusu ile Tekirdağ ve Balıkesir çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün(Cuma) sabah saatlerinde doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, İstanbul Boğazı başta olmak üzere kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Adana, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların doğusunda kuvvetli olası bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde iç kesimlerinin yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların, bugün(Cuma) sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Orta Karadeniz ile gece saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Batısı ile öğle saatlerinden sonra kuzeyi, akşam saatlerinden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ajanslar

 



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,179 µs