En Sıcak Konular

Slogan atan öğrencilere 113 yıl hapis

28 Ekim 2010 21:07 tsi
Gaziantep'te terör örgütü elebaşısı için düzenlenen eylemde örgüt propagandası yaptıkları iddia edilen çoğu üniversite öğrencisi 16 kişi, 7 yıl 1'er ay ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gruptakiler, iddiaya göre, "Vur gerilla vur Kürdistan'ı kur, Dağlara çıkarız kafanıza sıkarız, Gençlik Apo'nun fedaisidir, Kürdistan Tayyibe mezar olacak, Erdoğan şaşırma bizi dağa taşırma" gibi yasadışı sloganlar attı. Terörle Mücadele ekiplerinin çektiği görüntülerin incelenmesi sonunda çoğu Gaziantep Üniversitesi'nde öğrenci olan 17 kişi hakkında Özel Yetkili 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde ? Terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütü üyesi olmadığı halde örgüt adına suç' işlemek suçlarından dava açıldı. Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu tutuksuz 17 sanık ve avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısının verdiği mütalaaya göre, DTP Gaziantep İl Teşkilatı 19 Ekim 2008'de PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ''tecrit'' yapıldığını ileri sürerek, Gaziantep Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçleri adliyeye gitmelerine izin vermeyince grup, DTP il binası önünde yapılan açıklamada iddiaya göre, terör örgütü lehine "Vur gerilla vur Kürdistan'ı kur, Dağlara çıkarız kafanıza sıkarız, Gençlik Apo'nun fedaisidir, Kürdistan Tayyibe mezar olacak, Erdoğan şaşırma bizi dağa taşırma" gibi yasadışı slogan attı.

Polisin tespit ettiği eylemciler gözaltına alınarak, tutuklandı ve haklarında dava açıldı. Yargılama süresince 5,5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen zanlılar, haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Sanıklar Abdulaziz Pamuk (56), Ahmet Şermet (48), Ali Şimşek (54), Cahit Bilmez (20), Cengiz Sökmen (23), Derya Demir (24), Edip Songür (29), Emin Kurt (49), Halil İbrahim Özbey (29), Hazal Kil (23), İlyas Gün (22), Naif Teker (45), Nuri Demir (25), Osman Polat (56), Sakihe Beçet (40), Şenay Özgür ?ü (23) ''örgüt propagandası yapmaktan'' 10'ar ay, ''örgüt adına suç işlemek'' suçundan da 6'şar yıl 3'er ay olmak üzere toplam 7'şer yıl 1'er ay hapis cezasına mahkum etti. Yakalanamayan Aysel Kılıç'ın (24) dosyası ise ayrıldı.

Sanık avukatlarından Vedat Özkan, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, cezaların verildiği TCK'nın 220. Maddesi'nin soyut ve ucu açık olduğunu savunarak, ''Bu madde yüzünden yüzünden 100 bini aşkın kişi hapis cezası aldı. Bu gidişle Türkiye açık cezaevine dönüşecek. Tüm basın açıklamaları örgüt faaliyeti içinde değerlendiriliyor. Bu yüzden ceza alanlar toplumdan kopuyor'' ifadelerini kullandı.

BİR OĞLUM DAHA VAR 20 GÜN SONRA ASKERE GİDECEK

Sanıklar arasında bulunan Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümü'nde öğrenim gören oğlu Cengiz Sökmen'in 7 yıl hapis cezasına mahkum edilmesi anne Şiniye'yi isyan ettirdi. Basın açıklamasına katılanlara 7'şer yıl hapis verilmesinin haksızlık olduğunu öne süren anne Şiniye, "Basın açıklamasında ne bir olay ne de bir şiddet vardı. Oğlum, basın açıklamasına katılanların arasında olduğu için 7 yıla mahkum edildi. Bu haksızlıktır. Bir oğlum daha var 20 gün sonra askere gidecek. Oğlum cezaevine girerse diğer oğlumu nasıl askere gönderirim?" diye konuştu.

Sanıklardan Hazal Kil'in babası Zahir (40) da verilen cezanın çok fazla olduğunu söyledi. Kararı duyunca şoke olduğunu belirten baba Zahir, "Demokratik bir ülkede, basın açıklamasına katıldı diye bu kadar fazla ceza verilmez 19 yaşındaki diğer oğlum Zübeyit'de 2008'de polise taş atmaktan 17 yıl hapse mahkum edildi. Hukuk, insan hakları nerede?" dedi.

haberTürk



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,152 µs