En Sıcak Konular

MÜSİAD: Yalçıntaş'a güvenimiz tamdır!

28 Ekim 2010 21:00 tsi
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş’ın tutuklanması ile ilgili açıklama yapan MÜSİAD, tutuklamanın şaşkınlık kaygıyla karşılandığını bildirdi. MÜSİAD kaygılarını bu açıklama ile dile getirdi:

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş’ın, İTO iştiraklerinden İDTM-İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş.’nin Başkan Vekili sıfatıyla fuar alanlarının kiracısı firma ile oluşan ihtilaf nedeniyle ilgili davalarda yargıya rüşvet verildiği iddiasıyla tutuklanması kararı, tüm iş dünyasında olduğu gibi MÜSİAD camiasında da şaşkınlık ve üzüntü yarattı MÜSİAD yaptığı basın açıklamasında yapılan uygulamanın kaygıyla karşılandığını ifade etti..

MÜSİAD'dan yapılan açıklamada "Sayın Dr. Murat Yalçıntaş, İTO’daki görevinin yanı sıra, hem yurt içinde, hem de uluslararası arenada birçok kurumun başkanlığını veya yöneticiliğini yapmakta olup, her zaman dürüst, saygın ve ilkeli duruşu ile ön plana çıkmış bir kişilik olarak tanınmaktadır." dendi

MÜSİAD, söz konusu olayla ilgili Yalçıntaş'ın isnat edilen olaylarla ilişkisi olmadığına vurgu yapıldı.

MÜSİAD "Ülkemize hizmet etme şuuru ile görevde bulunduğu tüm kuruluşlar tarafından takdir edilmekte olan, başarıları ve tevazusu ile zihinlere yer etmiş Sayın Yalçıntaş’ın, kamu görevi sürdürdüğü bir pozisyon itibariyle kendisine isnat edilen olaylarla ilişkisi olmadığı yönündeki inancımız tamdır. " mesajını verdi.

Evrensel hukuk ilkelerine göre, dava ve yargılama süreci tamamlanarak mahkeme kararı ile suçu kesinleşmeyen hiçbir kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğinin altını çizdi.

Açıklamada "Hukuk müşavirliğimizin verdiği bilgilere göre, burada da tüm iş dünyasının hayretle karşıladığı şekilde yaşanan sürecin hukuken normal ilerlemediği, olay, dosya ve mevcut konumun tutuklanma gerektiren bir durum içermediği gözlenmektedir." dendi

Sonuçta toplumda etkin bir yeri olan, kaçma ihtimali bulunmayan, böylesi önemli konumdaki kişilerin tutuksuz yargılanmalarının esas iken, tutuklama şartlarının oluşmadığına dikkat çeken MÜSİAD  Yalçıntaş tutuklanmasını "Yargıya intikal eden bu olayın tek sorumlusunun Murat Yalçıntaş olduğu görüntüsü ise manidar olup, biz, bu uygulamanın kabul edilebilir olmadığını düşünüyor ve endişe ile karşılıyoruz." şeklinde yorumladı.

MÜSİAD açıklamasında; yargı sürecine intikal etmiş olan 'mezkûr' olarak nitelediği konunun bir an önce aydınlatılarak, masumluğuna inandıkları İTO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Murat Yalçıntaş’ı en kısa zamanda görevinin başında görmeyi umut ve arzu ettiklerini belirtti.

Açıklamanın sonunda bu cümle yer aldı: "Bu son olay, yıllardır söyleye geldiğimiz ülkemizin ileri demokrasi ihtiyacı ile aksayan yargı mekanizmasının insanımıza güven verir niteliğe kavuşmasının gereğini bir kez daha net bir şekilde ortaya koymaktadır. "

Haber7



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,770 µs