En Sıcak Konular

Trafik kazasına rekor ceza

28 Ekim 2010 20:12 tsi
Antalya'da 3 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan alkollü ve ehliyetsiz sürücü 22 yaşındaki Gökhan Onur'a yerel mahkemenin verdiği 12.5 yıl hapis cezası kararını bozan Yargıtay, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden ol

Geçen yıl 31 Ocak gecesi alkollü olarak kullandığı otomobiliyle düğün evinden çıkan grubun arasına dalarak 3 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan Gökhan Onur'a Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 12 yıl 6 ay hapis cezasını Yargıtay bozdu.

Ehliyetsiz ve alkollü olarak hız yapan Gökhan Onur'un kaza yapacağını öngörmesi gerektiğine dikkat çeken Yargıtay, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçlamasıyla yargılanmasını ve cezasının artırılmasını istedi. Yerel mahkemede bugün yeniden görülen davaya tutuklu sanık Gökhan Onur'un yanı sıra ölenlerin yakınları da katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan Gökhan Onur, "Kazaya sebebiyet verdiğim için üzgünüm. Sollama yapmak istediğim kamyonet beni sıkıştırınca sola kaçtım. Refüj üzerinde insanları görünce frene bastım. Frene basmam ile arabanın refüje sürtmesi bir anda oldu. Ön cam patladı. Sonrasını hatırlamıyorum. Mahkemenin vereceği karara da saygılıyım" dedi.

Mahkeme verdiği kısa bir aranın ardından Yargıtay'ın bozma gerekçesine uyarak, Gökhan Onur'u 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.Kararı duyan Gökhan Onur'un yakınları, "Elinde tabanca ile adam mı öldürdü?" derken, ölenlerin yakınları ise 'yerinde bir karar' olarak niteledi.Kazada yaşamlarını yitirenlerden Muhammed Birol Paçacı'nın İstanbul'dan gelen annesi Fatma Paçacı ile babası Hasan Paçacı duruşmaya oğullarının büyütülmüş ve üzerinde "Senin suçun neydi?" yazan fotoğraflarını yakalarına takarak katıldı.

Karara sevindiklerini belirten, ancak geçen 2 yıl boyunca asla acısından bir gram eksilmediğini belirten anne Fatma Paçacı, ağlayarak "Oğlumun suçu neydi? O daha çocuktu. Oğlumun hasretinden yanıyorum" dedi.Ölenlerden Ahmet Güner'in annesi Huriye Sezer, Davut Yıldırım'ın eşi Türkan Reyhan Yıldırım ile oğlu Mustafa Yıldırım da verilen kararın bundan sonraki alkollü olarak direksiyon başına geçenlere bir ders niteliğinde olmasını dilediklerini söyledi.

Kaza nasıl olmuştu

İstanbul'dan Antalya'daki Ahmet ve Aysun Ekiz çiftinin düğünlerine gelen akrabaları, geçen yıl 31 Ocak gecesi saat 22.30 sıralarında kına gecesinin ardından misafir kalacakları eve gitmek için yola çıktı. Gazi Bulvarı'nda Gökhan Onur'un kullandığı 07 KU 657 plakalı otomobil aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı ve bariyerleri aşıp 7 kişilik yaya grubunun arasına daldı. Kazada Davut Yıldırım (52), Ahmet Güner (14) ve Birol Muhammet Paçacı (12) öldü. Yaralılar Ata Ekiz (23), Mehmet Ali Suay (25) ve otomobildeki Feyzi Başaran (22) hastaneye kaldırıldı. Kaza sırasında 157 promil alkollü olduğu belirlenen Gökhan Onur, hastaneden taburcu olduktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

milliyet



Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,361 µs