iyibilgi analiz" /> iyibilgi analiz"/>

En Sıcak Konular

Kritik iki dönemeç!

0 0 0000 00:00 tsi
Kritik iki dönemeç! Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye iki kritik güne giriyor. Bu iki günde önemli bir konuşma ve tartışmalı bir miting yapılacak. Peki, bu kritik iki günün Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yansıması ne olacak? iyibilgi analiz

Türkiye artık Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi son kritik iki virajı alıyor. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın dünkü konuşmasında “beklendiği” gibi kriz çıkmadı. Büyükanıt yaptığı konuşmada elinden geldiğince iç siyasetten uzak durmaya çalıştı ve Cumhurbaşkanlığı konusunda “sözde değil özde laik” bir adayı umduklarını belirtirken, “yine de söz Meclis’in” dedi.

Böylece 16 Nisan Pazartesi günü başlayacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kritik son iki güne girilmiş oldu. Bu iki günde bir konuşma ve bir de açık hava toplantısı yapılacak.

Ankara'nın yoğun gündeminde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer İstanbul'a gitti. Sezer'in bugün İstanbul'da önemli bir programı var. Cumhurbaşkanı Sezer, Harp Akademileri'nde kurmay subaylara son kez hitap edecek. Sezer’in konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimine de üstü örtülü bir şekilde vurgu yapması bekleniyor. Ancak Sezer’in de Büyükanıt gibi “laik” Cumhurbaşkanı adayı vurgusu yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı seçiminin kurallarının belli olduğunun altını çizmesi bekleniyor. Sezer’in özellikle 367 tartışması konusunda ne söyleyeceği merak ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde belki de en kritik gün 14 Nisan Cumartesi. Dün Genelkurmay Başkanı’nın da değindiği “Cumhuriyet mitingi”,  oldukça tartışmalı. Meclis Başkanı Bülent Arınç dün yaptığı basın açıklamasında kanuni olan tüm gösterilerin bir hak olduğunu vurguladı. Arınç diğer yandan mitingi hakkında darbe yapmaya çalıştığı şeklinde ciddi iddialar olan Şener Eruygur’un başında bulunduğu Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediğini, bu mitinge katılımın ne anlama geleceğinin iyi düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Cumartesi günü yapılacak mitinge katılım kimilerine göre oldukça yüksek olacak. Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmaması için düzenlenen mitinge kimi köşe yazarları da sahip çıkıyor. Ancak Radikal gazetesinden Murat Yetkin’e göre, bu toplantı Erdoğan muhaliflerini bölmüş durumda. Birgün gazetesinin “ne AKP’ye destek ne darbecilere” başlığını attığını hatırlatan Yetkin, sivil toplum örgütlerinin “darbeci” yaftası yüzünden mitinge katılmama kararı aldığını belirtiyor. Miting ile ilgili en önemli tartışma konusu ise üniversitelerin döner sermayelerini miting için vakfettiği şeklindeki iddialar. Üniversitelerin öğretim görevlisi ve öğrencileri Ankara’ya götürmek için ellerinden geleni yaptığı vurgulanıyor.

Ancak son gelişmeler gösteriyor ki bu son iki kritik gün hareketli geçecek. Özellikle Cumartesi günü yapılacak olan gösteri. Ancak uzmanlar bu iki kritik günün Çankaya seçimleri üzerinde baskı oluşturacak düzeye gelmeyeceğini belirtiyor.

iyibilgi.com



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,594 µs