En Sıcak Konular

Baransu'nun 10 yıla kadar hapsi istendi

28 Ekim 2010 16:59 tsi
Mehmet Baransu'nun hapsi istendi; bakın hangi haber sebebiyle...

Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun 'Aslan Paşanın kulakları' başlıklı haberi nedeniyle 'devletin güvenliğine ve siyasi yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.GenelkurmayAskeri Savcılığı'nın suç duyurusu ile başlayan soruşturmanın iddianamesinde Baransu'nun söz konusu belgeleri temin ettiğine ilişkin delil bulunamadığı, bu belgelerin yayınlanmasını sağladığı kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, Mehmet Baransu imzalı 30 Ağustos 2010'da yayınlanan haberde devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgilerin açıklandığı yönünde Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nca suç duyurusu yapıldığı ifade edildi.

İddianamede, söz konusu haberde, "Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner'in Korgeneral rütbesi ile 2007'de istihbarat başkanlığı görevini yürüttüğü sırada, skandal bir olaya imza attığı ortaya çıktı. PKK'lıları dinleyeceğiz gerekçesiyle İsrail'den Genelkurmay Elektronik Sistemleri Komutanlığı'na alınan sistemle kamuoyunun yakından tanıdığı isimler dinlenmiş." ifadelerinin yer aldığı hatırlatıldı.

Gizli ibaresi taşıyan 'Genelkurmay Elektronik Sistemleri Komutanlığı' başlıklı İstihbarat Başkanı Korgeneral Aslan Güner imzalı belgenin gazetede yayınlandığı kaydedilen iddianamede, ayrıca bir aracın plakasının açıkça yayınlandığı ve fotoğrafların altında "İsrail'den alınan sistem, Ankara'da bir arabaya monte edildikten sonra 2000 kişinin telefonu dinlenerek kayıt altına alınmış" dendiği belirtildi. İddianamede, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın bu bilgilerin 'devletin güvenliği veya iç ve dış yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgiler' olduğuna dair yazıyı savcılığa gönderdiği anlatıldı.

Baransu hakkında devlet güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldığı ancak Baransu'nun bahse konu belgeleri temin ettiğine ilişkin delil bulunamadığı belirtildi. Baransu'nun bahse konu belgelerin yayınlanmasını sağladığı belirtilen iddianamede Baransu'nun 'devletin güvenliğine ve siyasi yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Baransu, Aktütün saldırısı ile ilgili 'Aktütün Sırları' başlıklı haberle de 'devletin güvenliğine ve siyasi yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak' suçundan yargılanmış, geçtiğimiz günlerde beraat etmişti.

 



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,690 µs